Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott a többi mérkőzés eredményétől függetlenül már bejutott a XIII. junior női kézilabda-világbajnokság elődöntőjébe. A győri központú világbajnokságon a magyar csapat fölényes győzelmet aratott a svéd együttes fölött.

A svéd válogatott remekül kidolgozta a taktikáját, legalább is ezt mutatták az elős percek. A magyar csapat nem nagyon találta a skandináv védekezés ellenszerét, jobbára Szrnka átlövései voltak eredményesek. A svédek főként a bejátszásokat erőltették, mégpedig eredményesen. Az első játékrész felénél még szoros eredményt jelzett a csarnokbeli tábla, ettől kezdve azonban fokozatosan növelte előnyét a magyar gárda. A szünetig három góllal vezettek Görbiczék.

Fordulás után nagyobb sebességbe kapcsoltak a mieink és miközben Petróczi remekelt a kapuban, elöl Görbicz csodálatos megmozdulásai révén mind nagyobb fölénybe kerültek a magyarok. Ekkor már megtörték az egyre jobban fáradó svédek ellenállását, és tíz gólra növelték a különbséget. A hajrá már igazi örömkézilabdát hozott, amelyet rendkívüli módon élvezett a fantasztikus közönség.

"Az első félidőben a svédek nehézzé tették az életünket, és hibákra kényszerítettek bennünket. Szünet után jobban játszottunk. Ki kell emelnem a védekezésünket és Petróczi kapus kiváló teljesítményét" - mondta Kovács Péter szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kedden este (20.30) Győrött Németországgal játszik és amennyiben legyőzi ellenfelét, mindenképpen csoportelsőként végez a középdöntőben. Ebben az esetben a másik csoport második helyezettjével mérkőzik csütörtökön a döntőbe jutásért. Az már szinte biztosra vehető, hogy a négy közé a másik ágról Románia és Oroszország jut.

Győrött hatalmas az érdeklődés a végjáték iránt, szinte már jegyet sem lehet kapni a hátralévő mérkőzésekre, miközben a szervezők előzetesen attól féltek, a nyár közepén ürességtől konganak majd a sportcsarnokok...

középdöntő, 2. csoport, Győr:
Magyarország - Svédország 28-17 (12-9)
Győr, Magvassy-sportcsarnok, 2000 néző.
A magyar csapat gólszerzői: Szrnka, Görbicz 7-7, Őri A. 6, Mehlmann 4, Gaál 2, Vérten, Berta 1-1.

Norvégia - Törökország 30-26
Németország - Horvátország 34-22

A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont, 2. Németország 6, 3. Norvégia 4 (99-102), 4. Svédország 4 (86-97), 5. Horvátország 2, 6. Törökország 0

középdöntő, 1. csoport, Pápa:
Koreai Köztársaság - Jugoszlávia 36-27
Oroszország - Dánia 35-27
Spanyolország - Románia 35-21

a 13-20. helyért:
Angola - Kína 25-24
Brazília - Japán 19-18
Argentína - Hollandia 16-15
Tunézia - Tajvan 29-28

Papp Győző

Korábban:

Női junior kézilabda-vb: magabiztos magyar siker

Mindent egy helyen az Eb-ről