Vágólapra másolva!
Egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen, izgalmas véghajrát követően újabb győzelmet aratott a felsőházi újonc HNKC hazai pályán, ezúttal a Kőbánya-Spartacus ellen.

Hódmezővásárhelyi NKC - Kőbányai-Spartacus 26-25 (13-8)
Hódmezővásárhely, 800 néző
vezette: Láda, Sebők
HNKC: Vörös - Szabó M. 3, Asztalos 2, Nikolics 6, Csáki 2, Baunok 5, Jancserova 5 (1), csere: Kocsis 2, Szőke, Kósa 1, Szabó K.(kapus). Edző: Farkas József
Spartacus: Petrovic - Guricsné, Viglási 8 (6), Hagyánek 3, Gálhidi 1, Baboly 2, Peringer 4, csere: Csendes 6, Tóth T. 1, Halmai, Tamaskovics (kapus). Edző: Pánczél Barnabás
hétméteresek: 3/1 ill. 6/6
kiállítások: 6 ill. 6 perc

Parádésan kezdett a hazai csapat, rövid időn belül Baunok majd Jancserova is eredményes volt. A Szpari ekkor még szépített, ám ezután egy 5 -1-es rohammal megléptek a vásárhelyiek.

A remek védekezésből indított lerohanások után rendre mattolták az amúgy bravúrokat is bemutató Petrovic kapust. Ha ő nincs, akkor könnyen eldőlhetett volna a találkozó. De nem így történt.

A szünet után még ötgólos hazai előnnyel fordultak a felek, de ezután szívós játékkal felzárkózott a fővárosi együttes. Viglási rendre értékesítette a megítélt büntetőket, Csendes Editet pedig képtelenek voltak tartani a hazaiak. Három perccel a vége újra egyenlő volt az állás. A végjátékot viszont ismét a hazaiak bírták jobban, és Jancserova valamint a remeküljátszó Nikolics találataival megérdemelten győzött a Vásárhely.

Farkas József: "Fontos mérkőzésen nyertünk, az első félidei teljesítményünkre jövő héten Békéscsabán is nagy szükség lesz."
Pánczél Barnabás: "Az első tíz perc gyenge játéka megbosszulta magát, a hajrában szerencsésebb volt a hazai csapat."

Putnik Zoltán

Korábban:

Győri és újvárosi siker a nőikézilabda-bajnokságban