Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Vasas ismét nyert a BVSC ellen a vízilabda bajnoki rájátszás elődöntőjének párharcában, az állás 5-5. A Honvéd újabb meccset nyert az FTC ellen, 8-0-ra győzött, kiharcolta a lehetőséget, hogy megvédje tavalyi elsőségét.

Vasas - BVSC 8-6 (2-1, 2-3, 2-0, 2-2)
Komjádi uszoda, 800 néző
vezette: Madaras, Juhász
gól: Hesz, Vindisch 2-2, Varga T., Madaras, Székely, Steinmetz 1-1, illetve Zoufal, Mészáros, Gor-Nagy, Németh, Vincze, Császár 1-1

A Vasas magabiztosan kezdett és a második játékrész elejére 3-1-es előnyre tett szert. A folytatásban viszont feljöttek a vasutasok és 4-4-nél egyenlő volt az állás. Ettől kezdve azonban csak a Vasas-játékosok akarata érvényesült a medencében, a harmadik negyedben két akciógólt szereztek, s előnyüket az utolsó hét percben 8-4-re növelték. A BVSC már csak szépíteni tudott. A 9 pontig tartó párharc állása 5-5, a következő összecsapás szombaton 16.30-kor lesz a Szőnyi úton.

Ferencváros - Honvéd 5-9 (2-5, 0-0, 2-3, 1-1)
Népliget, 300 néző
vezette: Marjai, Bors
gól: Katonás, Lehmann 2-2, Tóth L. 1, illetve Biros 4, Molnár, Kiss, Szívós, Bárány, Gombos 1-1

Nagyon jól kezdett a Honvéd a létszámfölényes helyzeteit sorra elhibázó házigazdák ellen és nem egészen hat perc alatt 5-2-es előnyre tett szert. A folytatásban több mint tízperces gólszünet következett, megint az FTC hibázott többet, létszámfölényben sem tudott szépíteni. Ezt követően már kiegyenlítettebb lett a játék, a harmadik hét percben Biros legszebb napjait idézte: három góllal járult hozzá ahhoz, hogy a hajrá elején 8-4-re vezessen a vendégcsapat. A finisben már semmi nem változott.

A Honvéd 8-0-ra nyerte a párharcot, bejutott a döntőbe, de a korábban látottak alapján is elmondható: nem volt ekkora különbség a két csapat között - ez a világ egyik legjobb együttesével szemben a fiatal ferencvárosiakat dicséri. A Honvéd ellenfele a döntőben a BVSC-Vasas párharc győztese lesz május 12-től.

Korábban:

A Vasas szétlőtte a BVSC-zónát

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?

Mindent egy helyen az Eb-ről