Vágólapra másolva!
Az Alba Volán 3-2-re nyert a Dunaferr otthonában a jégkorong ob I döntőjének keddi mérkőzésén, s így a négy győzelemig tartó párharcban 3-0-ra vezet. Közvetlenül a kezdés előtt kiderült, hogy az első összecsapást bírói hiba miatt újra kell játszani, a negyedik meccsen ezért nem lehetett szó bajnokavatásról.

Jégkorong-bajnokság, döntő, negyedik mérkőzés:
Dunaferr - Alba Volán 2-3 (2-1, 0-2, 0-0)
gól: Balaz, Orsó, illetve Fedor, Ocskay, Kangyal

A mérkőzés kezdete előtt kiderült, hogy az első derbit a végeredményt befolyásoló, súlyos bírói tévedés miatt újra kell játszani - így döntött a szövetség elnöksége dunaújvárosi rendkívüli ülésén. A csütörtöki találkozót 6-5-re a házigazda székesfehérváriak nyerték, azonban az 55. percben esett győztes gól szabálytalan körülmények között született. A versenybíróság hétfőn, első fokon elutasította a Dunaferr óvását, mert a felvételen nem látszik pontosan, hogy a korong Árkovics bíró sípjele előtt, vagy után került a kapuba. Most az elnökség egy sokkal nagyobb felbontású tévén elemezte a történteket, és így egyértelművé vált: a játékvezető tévedett. Titkos szavazás következett, az újrajátszást pártolók hatan, az ellenzők hárman voltak.

Idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán menedzsere úgy nyilatkozott, hogy elfogadja a döntést, és nincs fellebbezés. Az új időpontokról egyelőre szóban állapodtak meg a csapatok. A tervek szerint csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap lehet még mérkőzés. Az esetleges hetedik találkozót Székesfehérváron kell rendezni, mert az alapszakaszgyőztes Alba Volán élvezi a pályaválasztó előnyét.

A kedd esti "negyedik" meccsen jól kezdett a Dunaferr, sokat támadott, és egy kapusról kipattanó korongot Balaz értékesített. A harmad közepén létszámfölényben egyenlített az Alba Volán. Aztán mégis előnnyel vonult pihenőre a címvédő: közvetlenül a lefújás előtt Orsó volt eredményes. A második játékrészben fordított a trónkövetelő: előbb Ocskay lövése irányt váltott egy hátvéden, majd Kangyal emberelőnyben talált be. A záró felvonásban sorra maradtak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de újabb gól már nem esett.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-0 az Alba Volán javára. A következő mérkőzésre csütörtökön 18 órakor Székesfehérváron kerül sor, ahol a hazaiak 1981, 1999 és 2001 után ismét bajnokok lehetnek.