Vágólapra másolva!
Amíg a férfikézilabda-bajnokság rájátszásában a Győri Tento ETO együttese tízgólos vereséget szenvedett Szegeden, addig a Graboplast női együttese három góllal legyőzte a Herz-FTC-t s matematikailag megtartotta esélyét az ezüstéremre.

Férfikézilabda-bajnokság, playoff
Pick-Szeged - Győri Tentó ETO 29-19 (12-10)
Szeged, 800 néző
vezette: Herceg, Sápi
Pick-Szeged: PERGER - Noris 3, Laluska 1, Eklemivic 1, Mezei 2, BAJUSZ 5/2, MATIC 10/4. Csere: Nagy (kapus) DOROS 4, Kotormán, Ilyés 3, Habuczki. Edző: Dragan Djukic.
Győr: GERHÁTH - Iváncsik 4, Horváth Sz. 2, Horváth R., Kányai 1, Nyikes 1, Konkoly 1. Csere: Tatai (kapus), SZABÓ 6, Bakos 3, Bősze 1, Surányi, Remete. Edző: Tóth László.
kiállítás: 2 ill. 8 perc.
hetes: 6/6 ill. 0.
az eredmény alakulása:6. perc: 3-1, 9. perc: 3-5, 14. perc: 5-8, 26. perc: 11-8, 35. perc: 17-11, 53. perc: 27-16.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030410aferfikezilabdanb.html

A harmadik percben Laluska nyitotta meg a gólok sorát, de 3-1-nél súlyosan megsérült a könyökén, kórházba kellett szállítani. Ez, valamint a vendégek ötletes játéka megzavarta a Szegedet, a következő nyolc percben mindössze két gólt tudtak lőni a ragyogóan védő, egykor Szegeden játszó Gerháthnak. Közben pedig Szabó Péter és Iváncsik Tamás tartott gólfesztivált. A hazaiak időt kértek, s ez megtette hatását, és Mezei, Doros valamint Matic góljaival átvették a vezetést (12-10).

A térfélcsere után pillanatok alatt elhúzott az egyre fáradó győriektől a Pick, kidomborodott a nagyobb tudás. Az addig jól védő Gerháth elfáradt, s bár helyettese, Tatai mindent megpróbált, nem bírt a nagy kedvvel játszó Maticcsal. A szerb balszélső büntetőből, szélről, kínaiból is eredményes volt, kiszolgálva ezzel a helyi szurkolókat.

Az utolsó tizenöt percre beálló Nagy Levente folytatta Perger nagy sorozatát, s tulajdonképpen ez el is döntötte a meccset. A győriek végig nagy lendülettel játszottak, tisztességesen küzdöttek, de a Szeged jelenleg legalább ennyivel jobb náluk.

Dragan Djukic: "Rutin győzelmet arattunk. Ma egy kis jó periódus is elég volt a nagy különbségű sikerhez."

Tóth László: "A cél teljesítve, sokkal tisztességesebb eredményt értünk el a Szeged otthonában, mint a Tatabánya, vagy a Cegléd."

Barok István