Vágólapra másolva!
Kedd este még a BVSC Szőnyi úti szezonbúcsúztatóján vett részt a magyar férfi vízilabda-válogatott Kemény Dénes szövetségi kapitány vezetésével, a szerda délelőtti átmozgató edzést követően pedig délután már útra kelt szlovéniai végcéllal. Kranjban pénteken kezdődik az Európa-bajnokság, amelyre a pólós társaság kényelmes körülmények közepette, öt kisbusszal indult el.

Hatórás út várt az együttesre, amely már az Eb nyitónapján bemutatkozik, méghozzá az oroszok ellen, a péntek esti program záró párjában, 21.30 órás kezdettel. A rajt előtt Kemény Dénes arról számolt be, hogy mindenki jól van, a válogatott mind a 15 tagja egészséges, a forma felfelé ívelő. Más kérdés, hogy a több hét helyett ezúttal csak 8-10 nap állt rendelkezésre a felkészülésre.

"Majd meglátjuk, hogy ez mire elég" - mondta a szövetségi kapitány, aki szerint a Sydneyben olimpiai bajnoki címet nyert csapata számára csak az Eb utolsó három meccse az igazán érdekes. Értelemszerűen azért, mert ott dől el, hogy mennyire előkelő helyért indulhat harcba a gárda a kranji pólósnapok finisében.

Mindenesetre még ha az Eb első fázisában csoportelsők lesznek is Kásásék, nehéz ellenfélre számíthatnak, hiszen a másik hatosban szerepel az európai elitbe tartozó olasz, spanyol, horvát és görög válogatott is.

Nem mintha a "magyar csoport" könnyűnek számítana, az oroszok társaságában ugyanis - a viszonylag gyengébbnek tűnő szlovák, holland és román együttes mellett - ott van a jugoszláv, új keletű nevén a szerb-montenegrói alakulat is.