Vágólapra másolva!

Végnapjait éli a szegedi kosárlabda

Azok után, hogy az előző bajnokságban is komoly gondokkal küszködött, majd végül a kilencedik helyen zárt a SOLE-Szedeák férfikosárlabda-csapata, úgy tűnik, a pénztelenség nem szűnt meg. A gárda végnapjait éli, s bár elviekben az élvonalban kellene indulnia, lehet, a megszűnés lesz a "megoldás".

A városi sportbizottság előterjesztése nyomán ugyanis úgy tűnik, a város egyik legnépszerűbb csapata nem kerül be a kiemelten támogatott klubok közé. Ez pedig azt jelenti, hogy az önkormányzat hathatós támogatása nélkül a szponzorok magukban képtelenek lesznek fenntartani a klubot, amely így minden bizonnyal megszűnik.

"Bizakodtunk, hogy lesz csapat Szegeden, mindannyian szerettünk volna maradni. Én még egy kicsit reménykedem, hogy a pénteki közgyűlésen más döntés születik, esetleg pozitív irányban lesz változás, a sportbizottság előterjesztésével ellentétes döntés születik" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Földi Sándor vezetőedző.

Amennyiben nem sikerül az együttesnek előteremtenie az indulás feltételeit, úgy a másodosztályból léphetnek elő csapatok - a PVSK-Panthers például már csak egy ilyen beugrásra vár.