Vágólapra másolva!
Az eddigi kétnapos felosztástól eltérően a negyedik forduló teljes programját szerdán bonyolítják le a nőikosárlabda-Euroligában, melynek során a MiZo-Pécsi VSK Litvániába, míg az Euroleasing-Orsi Sopron Franciaországba látogat.

A százszázalékos pécsiek ellenfele, a Lietuvos Vilnius a múlt héten először kapott ki a nemzetközi sorozatban: hazai pályán szenvedett 82-80-as vereséget a cseh Brnótól. A hétvégén aztán kiköszörülték a csorbát a válogatottak sorát felvonultató fővárosiak, miután 95-59-re nyertek a bajnoki éllovas Marijampolé otthonában. A Vilnius egyébként 250 dobott ponttal a legeredményesebb támadó, míg a 162 pontot kapott PVSK a leghatékonyabban védekező csapat az Euroliga-idény statisztikái alapján.

A Rátgéber-együtteshez kapcsolódik, hogy jelenleg Iványi Dalma vezeti a gólpasszolási ranglistát, meccsenként átlagosan 8,3 assziszttal.

A soproniak a hozzájuk hasonlóan 5 pontnál tartó Aix-en-Provence-ban vendégeskednek. A harmadik számú francia klub szombaton óriási hajrával (29-12-es utolsó negyeddel) verte meg a Tarbes-ot 68-63-ra. A gárda vezére ezúttal is a szerb-montenegrói Lara Mandic volt, aki tavaly márciusban - még a szlovák Ruzomberok színeiben - 42 pontot szórt a jogelőd GYSEV-nek.

A litvániai találkozó 18 (Sport1), a franciaországi pedig 20 órakor kezdődik.