Vágólapra másolva!
Jó hangulatú, sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankéton búcsúzott az idei esztendőtől a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata. A búcsú természetesen csak az őszi szezon lezárásának szól, hiszen a gárda előtt még december 30-án komoly erőpróba áll: az óév búcsúztatója előtt a Dunaferr lesz az ellenfél. Az a csapat, amelyet a szakvezetés erősebbnek vél a fehérváriaknál, de amely ellen ugyancsak győzelmi szendékkel lépnek majd pályára. A célkitűzés nem változott: a bajnokság végén a legjobb négy közé szeretne jutni az együttes.

"Kicsit nehéz lesz pótolni azokat az elhullajtott pontokat, amelyeket a szezon elején könnyelműen elveszítettünk, de mindent el fogunk követni a pályán. Célunk, hogy bejussunk a négybe, ehhez minden mérkőzésen a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Ha a szurkolók, újságírók azt látják, a csapat nem szakad meg a sikerekért, akkor vállalni fogom a felelősséget" - mondta Szabó Edina, a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapatának vezetőedzője azon a sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankéton, ahol természetesen mindenki arra volt kíváncsi, mit is érhet el az együttes a 2003-2004-es esztendőben.

A bajnokságot még Farkas József vezetésével kezdte meg az együttes, ám az első hat mérkőzésen egy győzelmet és öt vereséget begyűjtő együttes egyáltalán nem nyújtott maradandót. Ultimátumok, tárgyalások végén házon belüli megoldás lehetett, s a klubvezetés az addigi másodedzőt, Szabó Edinát bízta meg a feladattal.

Virincsik-gála
December 27-én nagyszabású gálaműsor keretében búcsúztatják el a pályafutását szezon közben befejező Virincsik Anasztáziát. A csapat új technikai vezetője elmondta, a tervek szerint három részből áll majd a program. Egyrészt a parlamenti válogatott a Magyar Kézilabda Szövetség válogatottjával mérkőzik meg, majd a Szondi-MÁV Előre férfi öregfiúk-mérkőzés következik, a csúcspont pedig "Anasz" búcsúmeccse lesz, amelyen az általa meghívott csapat a Cornexivel méri össze erejét. Virincsik elmondta, olyan kéziseket hívott meg, akikkel pályafutása során együtt játszott Szegeden, Debrecenbern és Székesfehérvárott. Így a tervek szerint pályára lép Utasi Ágota, Asztalos Judit, Csapó Erika és Katkó Andrea is.


Az edzőnő egyébként a napokban kettős szerepet tölt be, hiszen nem adta fel a francia nőikézilabda-válogatott mellett betöltött menedzseri funkcióját sem, így fordulhat elő az a furcsa helyzet, hogy amíg kedden a KÖFÉM-csarnokban vezényelt edzést tanítványainak, addig a hét második felében már a világbajnokságra készülő francia együttes mellett tüsténkedik az AstraZeneca-kupán.

A játékosok a csapatkapitány Siti Beáta vezetésével szintén nagyon bizakodva várják a folytatást, szavaikból végig érezhető volt, nagyon jót tett és jól jött az együttesnek az évközi edzőváltás.

"Edina mindenkivel leült egyesével, megbeszéltük személyre szabottan kitől mit vár el. Én a bajnokság elején nagyon magam alatt voltam, a végére szerencsére ismét jól ment a játék" - mondta Kenyeres Fanni, a csapat válogatott játékosa.

"Nem mindig tudom kezelni még most sem, ha a mérkőzés elején elrontok egy-két helyzetet, ez komolyan befolyásolja az adott meccsen mutatott teljesítményemet. Az önbizalmam kissé elmegy, így általában átengedtem a lehetőséget a társaimnak, s csupán az irányító-szerzvező munkából vettem ki részemet. Most változott a helyzet, Edina azt mondta, ha nem lövök kapura, lecserél. Néha hallom is, amint bekiabál emiatt a pályára" - fejtegette mosolyogva Siti, aki a csapatkapitányi funkciót is betölti.

Ki lesz Fehérvár Szuperbajnoka?
December 31-én délelőtt érdemes lesz ellátogatni a KÖFÉM-csarnokba, ahol az egykori népszerű országos showműsor helyi megfelelőjét rendezik meg. A székesfehérvári szuperbajnok vetélkedőn a város élvonalbeli sztárjai - kosarasok, kézilabdázók, jégkorongozók - lépnek majd pályára.


"December 30-án úgy szeretnénk pályára lépni a Dunaferr ellen, hogy erőnlétileg és mentálisan is a legjobbak legyünk, tudjuk mit, miért teszünk a pályán, s azt is, miért tudjuk legyőzni a Dunaújvárost" - mondta Szabó Edina.