Élő:
Vágólapra másolva!
A tavalyi Európa-bajnoki döntő résztvevői, a horvát és a szerb-montenegrói válogatott, továbbá a Világkupa-nyertes orosz együttes mellett az Egyesült Államok és Kazahsztán nemzeti csapata lesz egy csoportban - az A betűjelűben - az olimpiai és világbajnok, Világliga-győztes magyar férfivízilabda-válogatottal az athéni olimpián.

Az augusztusi ötkarikás játékok pólótornájának csoportbeosztását pénteken készítették el a görög fővárosban. A másik hatosban, a B csoportban kapott helyet Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Egyiptom, a házigazda Görögország, valamint Németország.

"Úgy gondolom, nem kell különösebben mérlegelnünk, hogy milyen is a sorsolásunk" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. "Már csak azért sem, mert a másik hatosban sincsenek könnyű riválisok. Ezzel együtt tény, hogy tavaly a világbajnokságon és a Világliga-sorozaton megvertük leendő athéni ellenfeleinket. Most, az olimpián is nekik kell majd mennünk, mert bár respektáljuk őket, szomorú lenne, ha félnénk bármelyiküktől is."

A férfitorna nyitónapján, augusztus 15-én az Európa-bajnok Szerbia-Montenegróval kezd Magyarország, aztán két nappal később, 17-én - merthogy a páros napokon a női csoportmeccseket játsszák - következik az Eb-2. Horvátország, 19-én az Egyesült Államok, 21-én Kazahsztán és a körmérkőzéses alapszakasz zárásaként 23-án Oroszország.