Vágólapra másolva!
Kettős vereséggel búcsúzott a Fotex KC Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájától, miután a negyeddöntő visszavágóján is kikapott, mégpedig 28-25-re a vendég spanyol Ciudad Realtól. A női BL-ben a Dunaferr viszont csoportelsőként jutott a negyeddöntőjébe, mivel az A jelű kvartett utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte a vendég orosz Lada Toljattit. Vasárnapi mérkőzésétől függetlenül, a Larvik  spanyolországi pontszerzésének köszönhetően továbblépett a Ferencváros is. A Vác női csapata kettős győzelemmel jutott a KEK negyeddöntőjébe, a visszavágón 24-23-ra diadalmaskodott a vendég francia Cercle Nimes ellen. 

Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
Fotex KC Veszprém - Ciudad Real (spanyol) 25-28 (11-12)
továbbjutott: a Ciudad Real, kettős győzelemmel, 61-49-es összesítéssel

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két csapat, és ez az első találkozón fölényes győzelmet arató vendégeknek kedvezett. Ráadásul a Fotex még büntetőt is hibázott. Negyedóra után aztán ritmust váltott a spanyol sztáralakulat, és 8-5-re elhúzott. Zdravko Zovko időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, eleinte úgy tűnt, hiába. Aztán még a szünet előtt egy nagy rohamra indult a Veszprém, és egyenlített (11-11). Hogy még sem maradt a döntetlen, arról a 35 éves Dusebajev gondoskodott, aki időntúli szabaddobásból vette be Sterbik kapuját.

A második félidőben megint a Ciudad Real vezetett, és ahogy fogyott az idő, úgy szállt el minden remény. Ekkor már nem is a továbbjutás volt a kérdés, hanem az, hogy a magyar bajnok nyer-e. Közben egyre több lett a durva belemenés, szerelési kísérlet. Az utolsó negyedórának 22-17-es előnnyel vágott neki a világ pillanatnyilag legjobb alakulata, a Ciudad Real, és magabiztosan tartotta a különbséget.

Másik mérkőzésen:
TBV Lemgo (német) - Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 28-28 (13-17)
tj.:
Celje, 60-53-as összesítéssel