Vágólapra másolva!
Szerdán a mindeddig veretlen cseh Brno látogat Sopronba, majd csütörtökön az odahaza már legyőzött spanyol Valencia lép pályára Pécsett a nőikosárlabda-Euroliga 6. fordulójában.

A B csoportban szereplő soproniakra rendkívül nehéz 40 perc vár, hiszen a legutóbb ezüstérmes és a klub-világbajnokságon is második Brnót látják vendégül, amely még egyszer sem botlott a jelenlegi kontinenssorozatban.

Fűtheti őket ugyanakkor a visszavágás vágya, hiszen a nyitókörben 96-71-re kaptak ki Csehországban, ráadásul pozitív előjelnek tekintendő, hogy vasárnap óriási csatában 66-64-re megverték az NB I-ben címvédő MiZo Pécset, amely szezonbeli első kudarcát könyvelhette el. Natalia Hejkova vezetőedző valószínűleg számíthat a térdproblémákkal bajlódó Matovicra, az isiászos Blahuskova viszont még hetekig harcképtelen lesz.

Jan Bobrovsky, a cseh elitalakulat trénere a soproniak honlapján elmondta, hogy eddig a magyar rivális okozta tanítványainak a legtöbb gondot, és szerdán is küzdelmes meccsre számít.

Valamivel egyszerűbb feladat vár a kétszeres Euroliga-bronzérmes pécsiekre, akik az 1. fordulóban már Spanyolországban 77-64-re legyőzött Valenciát fogadják. Az akkori kudarc egyébként Israel Sanchis tréner állásába került, s azóta Esteban Albert irányítja az együttest. A rivális negatív, 2/3-as mérleggel az A csoport 4. helyén áll, míg az otthoni pontvadászatban egyetlen vereséggel listavezető. A Rátgéber-gárda a nemzetközi porondon még százszázalékos, míg az NB I-ben először Sopronban maradt alul.

Szerdán a soproni és csütörtökön a pécsi összecsapás is 18 órakor kezdődik.