Vágólapra másolva!
Botrányt eredményezett a Ferencváros jégkorongcsapata és az ideiglenes otthonául szolgáló káposztásmegyeri AstraZeneca-jégcsarnok megbízott üzemeltetője, az Avantage 3 Kft. közötti szerződés felbontása. Az ügy kapcsán a rendőrség egy fő ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést. Az FTC a bajnokságban hátralévő hazai mérkőzéseit várhatóan ismételten a nyitott Kisstadionban rendezi.  

A zöld-fehérek hétfő esti edzésén a rendőrség is megjelent. Az ügy egyik előzménye, hogy a Ferencváros az Újpest elleni február 22-ei, havazás miatt végül elmaradt kisstadionbeli találkozójára eladott jegyeket beszámította volna a március 5-ére halasztott, ám már a káposztásmegyeri arénába kiírt összecsapásra. A létesítmény üzemeltetője ehhez nem járult hozzá.

Dmitrij Maszlov, az Avantage 3 Kft. ügyvezetője azt nyilatkozta: a Ferencváros folyamatosan megszegte a céggel kötött szerződést, és emiatt került sor annak hétfői felmondására. "Már az előző idényben is gond volt az FTC-vel, és a mostani szezonban, amikor a csapat ide-odaköltözött a káposztásmegyeri csarnok és a Kisstadion között, semmilyen értesítést nem kaptunk, számíthatunk-e rájuk, és mikor rendezik az adósságukat. Ez üzlet, és úgy látjuk, hogy a Ferencvárossal nem tudunk együttműködni" - mondta Maszlov.

Az FTC - a szurkolókra való tekintettel - ragaszkodott a korábban értékesített belépők elfogadásához, a cég azonban hétfőn délben felbontotta a klubbal kötött szerződését. Bonyolítja az ügyet, hogy a 2003. június 12-én átadott pályát építtető Avantage 3 Kft. - mivel nem tudta hitelező bankjainak törleszteni adósságát - decemberben elveszítette tulajdonosi jogát, és jelenleg az új tulajdonos, az R-04 Kft. megbízott üzemeltetőként foglalkoztatja. Az R-04 Kft. egyébként új üzemeltetőt keres, amire a jelentkezési határidő március 10-e. Maszlov hozzátette: ők biztosan nem indulnak a pályázaton. Az Avantage 3 Kft. addig lehet üzemeltető, amíg az R-04 Kft. nem talál újat helyette.

A szerződésbontás után a Ferencváros megkereste az új tulajdonos képviselőjét, aki - igaz, nem írásban - azt közölte, keressenek megoldást és próbáljanak meg tréningezni. Így az FTC hétfőn az AstraZeneca-jégcsarnokban akart edzeni, de az adott tréningidőt időközben egy amatőrcsapatnak eladó Avantage 3 Kft. értesítette a rendőröket, akik kiérkezvén felszólították a játékosokat, hogy hagyják el a pályát, ők azonban erre nem voltak hajlandók. Az atrocitás elkerülése végett Szergej Oreskin vezetőedző az öltözőbe küldte játékosait. A rendőrök ott felvették a hokisok, edzők, szakvezetők adatait, és mindenkit hazaengedtek. Mivel Ancsin László másodedzőt külön kérdezték ki, ezért akik az öltözőben maradtak, azt hihették, hogy őrizetbe vették a trénert.