Vágólapra másolva!
Szenzációs erősítés érkezik az ősszel az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapatához: a klub szerződtette a következő idényre Nikki Teasleyt, a Los Angeles Sparks 2002-ben WNBA-bajnok irányítóját.

A 26 éves, 183 centis klasszis az Észak-karolinai Egyetemen - itt csiszolódott a legendás Michael Jordan is - töltött négy idény alatt rekordot jelentő 101 győzelemre vezette együttesét, és mindahányszor bekerült a liga All Star-csapatába.

A 2002-es WNBA-játékosbörzén a kaliforniai elitalakulat csapott le rá, mellyel első profi szezonjában aranyérmet nyert olyan hírességek társaságában, mint Lisa Leslie vagy Sheryl Swoopes. Ráadásul a mindent eldöntő mérkőzésen 66-66-nál ő szerezte 2,4 másodperccel a vége előtt a diadalt jelentő triplát. A következő évben megkapta az All Star-gála legjobbjának járó díjat.

Az először Európába szerződő Teasley - aki háromszoros amerikai válogatott - tavaly 6,1-es átlagával megfosztotta trónjától Ticha Penicheirót, aki előtte hat éven át volt a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos a tengerentúlon.

A Soproné a bronz a kupábanhttp://www.origo.hu/sport/csapat/kosarlabda/20050410apvsk.html?pIdx=1