Vágólapra másolva!
Az elbukott szamarai négyes döntő abban segít, hogy tisztábban lássak néhány játékosom hozzáállásával kapcsolatban - mondta Rátgéber László, a női kosárlabda Euroliga végjátékában utolsó helyezett MiZo-Pécsi VSK vezetőedzője.

A tréner a ferihegyi repülőtérről Pécsre tartva elemezte a két vereséggel befejezett nemzetközi idény tanulságait, miközben azon is bosszankodott, hogy a csapat csomagjainak fele még mindig Oroszországban vesztegel, mivel fel sem rakták őket a hazafelé tartó gépre.

"Nem volt szemtelenség azt kívánni a lányoktól, hogy egy vagy két győzelmet arassanak a Final Fouron, és nagyon fáj, hogy néhány ember mentális problémái miatt nem tudtunk túllépni az árnyékunkon. Ezzel együtt Európa negyedik legjobb együttese vagyunk, ami nem kis szó" - jelentette ki a baranyaiak mestere, hozzátéve: a Brno elleni elődöntőben sérülten, majd a bronzmeccsen a Vilniusszal szemben már egyáltalán nem játszó Hlede orvosi vizsgálaton van, és előfordulhat, hogy ebben a szezonban már egyáltalán nem lép pályára.

Ami a teljes Euroliga-évadot illeti, Rátgéber kiemelte, hogy tanítványainak sikerült megőrizniük otthoni veretlenségüket. Emellett több gyenge mérkőzésük is akadt, de csak az öt kudarc alkalmával fordult elő, hogy az egyéni bakikat nem segítettek kiküszöbölni a többiek.

"Mivel kijutottunk a négyes döntőre, a nem hivatalos jóslatok szerint kvalifikáltuk magunkat a jövő évi klub-világbajnokság 16-os mezőnyébe. Ha a selejtezőben megverjük a Vilniust, akkor részt vehetünk a nyolccsapatos, ugyancsak szamarai rendezésű szupertornán" - tette hozzá.

Az idehaza százszázalékos, április elején a Magyar Kupát is elhódító pécsiekre a nyári szünetig már csak a bajnoki címvédés feladata vár, az elődöntő két hét múlva kezdődik.