Vágólapra másolva!
Az Alba Volán a második mérkőzést is megnyerte a Csíkszereda ellen a jégkorong Borsodi Liga elődöntőjében. A hazaiak a magabiztos előny birtokában az utolsó húsz percben már kiengedtek, de így is sima, 4-1-es győzelmet arattak, és 2-0-ra vezetnek a három sikerig tartó párharcban.

Eredmény, Borsodi Liga, elődöntő, 2. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita -Csíkszereda 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
Székesfehérvár, 700 néző
v.: Halassy, Haszonits, Barabás
gól: Stastny 2, Kovács Cs., Poznik, illetve Kavulic
kiállítások: 10 perc illetve 10 perc

A hazai gárda már a negyedik percben megszerezte a vezetést, ekkor emberhátrányban Palovcik átadását Stastny helyezte a hálóba. Nem kellett sokáig várni a második találatra sem, mert a kilencedik percben szép Kovács Csaba, Palovcik összjáték után az előbbi vette be Kucera kapuját. A továbbiakban is számtalan lehetőséget dolgozott ki a Volán, de ezeket nem tudta értékesíteni, így kétgólos magyar vezetéssel ért véget az első játékrész (2-0).

A második húsz percben is nagy nyomás alá helyezték a szeredai kaput a fehérvári játékosok, de sem Holeczy, sem Stastny nem tudott élni a kínálkozó alkalommal. A harmincadik percben aztán tovább növelte előnyét Jan Jasko csapata, ekkor Palovcik passzát ismét Stastny értékesítette. Ezt követően a Csíkszereda előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de emberelőnyben sem tudták bevenni Buday kapuját. A vége előtt négy perccel aztán Poznik sokadszori távoli próbálkozása volt sikeres, megszerezve ezzel csapata negyedik gólját (4-0).

Az utolsó harmad első percében szépített a vendégegyüttes, mivel Filip jó ütemű átadását Kavulic lőtte a hálóba. Ezután visszaesett a játék színvonala, mert a hazaiak már nem erőltették a támadásokat, míg az ellenfél játékosai nem hittek benne, hogy képesek megfordítani az eredményt. Így a székesfehérváriak magabiztosan győzték le második mérkőzésükön is a Csíkszeredát, és ezzel 2-0-ra vezetnek a három győzelemig tartó csatában (4-1).

A harmadik találkozóra február 26-án kerül sor Csíkszeredán.

A Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu a hirtelen halálban fordította a maga javára az első találkozót az Újpest otthonában a jégkorong Borsodi Liga elődöntőjében.

Eredmény, elődöntő, 1. mérkőzés:
Forrás: [origo] Újpest - Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1) - hosszabbítás után

A párharc második találkozóját pénteken rendezik.

Mobilpress