Vágólapra másolva!
Rendkívül kiélezett küzdelmet és döntetlent hozó mérkőzés után hétméteresekkel győzte le az MKB Veszprémet a vendég Pick-Szeged a férfikézilabda bajnoki döntő első meccsén. A hazaiaknak az első félidő végére sikerült elhúzniuk, ám a sok kiállítással tarkított második félidőben a szegediek döntetlenre mentették az összecsapást, és végül a hetespárbajt is ők bírták jobban idegekkel.

Budapest Bank férfikézilabda liga, döntő, első mérkőzés:
MKB Veszprém - Pick-Szeged 27-27 (16-13) hetesekkel: 30-31
Veszprém, 2500 néző
v.: Bonifert, Oláh
legeredményesebb játékosok: Perez 10, illetve Krivokapic 6, Ilyés 5
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Szeged javára.

Az első félidő derekáig hatalmas csatában fej fej mellett haladtak a csapatok, többnyire a szegedieknek kellet kiegyenlíteni a veszprémi vezetést. A 20. perc tájékán két góllal megléptek a vendégek, és ha Bendó elfutása után nem lövi fölé a ziccert, háromgólosra nőhetett volna az előnyük.

Zdravko Zovko időkérése után Gál szépített, Putics hetesből egyenlített, majd a lélektani előnyt kihasználva a félidő hajrájában elhúztak a Lazarovot nélkülöző hazaiak. Tombor szélről szerzett góljával 16-13-as veszprémi vezetéssel zárult a félidő.

Gyurkovics sérülés miatt nem jött vissza szünet után a pályára, a vendégek ennek ellenére remekül tartották magukat. Többször is kettős emberhátrányban játszott a Szeged, sőt a Perez műesésénél reklamáló Bajuszt végleg leküldték a pályáról, Ilyésék mégis egyre közelebb jutottak a Veszprémhez.

Sőt, az 53. percben Krivokapic találatával 22-21-nél átvette a vezetést a Szeged, mely egészen a hajráig lépéselőnyben volt. Két perccel a vége előtt Perez vezérletével kétgólos előnybe kerültek a hazaiak, ám a vendégek előbb szépítettek, majd másodpercekkel a vége előtt Krivokapic egyenlített.

A büntetőknél döntő érdemeket szerzett a szegedi győzelemben Puljezevics, aki előbb értékesített, majd védett egy hetest, így minimális különbséggel a vendégek történetük második győzelmét aratták Veszprémben.

Mobilpress