Vágólapra másolva!
A márciusi, melbourne-i vb-n negyedik együttesből heten nem lesznek ott a magyar nőivízilabda-válogatottban a szerdán az oroszországi Kirisiben rajtoló, hatcsapatos Világliga-selejtezőn.

Godova Gábor szövetségi kapitány az elmúlt hónapokban rendkívüli módon igénybe vett alapemberek alakulatából ezúttal pihenőt adott a kapus Horváth Patríciának, továbbá Benkő Tímeának, Pelle Anikónak, Valkay Ágnesnek és Zantleitner Krisztinának, míg az itáliai légiósok közül hárman eleve nem csatlakozhattak a társakhoz, mivel a csapatkapitány Stieber Mercedes és - az ausztráliai vb-ről sérülése miatt lemaradó - Drávucz Rita a Fiorentina, Bujka Barbara pedig az Orizzonte színeiben az olasz bajnoki címért viaskodik.

A szakvezető ezért is szavazhatott bizalmat több olyan, a bő keretben amúgy benne levő játékosának, aki korábban esetleg csak perceket kapott, most viszont komoly lehetőséghez jut, hogy Világliga-meccseken igazolja csapattagságának jogosságát, vagy akár azt, hogy helye van a kezdőhetesben is.

Kirisiben - ahová a magyar válogatott augusztusban visszatér, mivel ugyanitt rendezik meg a pekingi olimpiai kvalifikációs sorozat európai selejtezőjét - szerdán szállnak vízbe először Primász Ágnesék, méghozzá Hollandia legjobbjai ellen, majd sorrendben Spanyolország, Oroszország, Görögország és Németország nemzeti együttese következik.

A torna első két helyezettje jut be az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet Montrealban bonyolítanak le július 4. és 8. között, s amelyen a selejtezők hat legjobbja indulhat. A féltucat hely közül négy már gazdára lelt: a tiencsingi Vl-kvalifikációról Ausztrália és Kína, a Los Alamitosban rendezettről pedig az Egyesült Államok és Kanada válogatottja biztosította helyét a fináléban.

A Kirisibe utazó tizenhármak névsora:
kapusok: Brávik Henrietta (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Tóth II. Andrea (Volturno, olasz)
mezőnyjátékosok: Györe Anett, Kisteleki Dóra, Takács Orsolya, Tomaskovics Eszter, Tóth Ildikó (mind Domino-BHSE), Brávik Fruzsina, Szűcs Gabriella, Varga Andrea (mind Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Primász Ágnes (UTE-OSC-Cemelog), Győri Eszter, Tóth I. Andrea (Hungerit-TOP COP-Szentesi VK)