Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az idegenbeli, 28-23-as diadal után Tiszaújvárosban is szeretné legyőzni a magyar férfikézilabda-válogatott a litván csapatot Európa-bajnoki selejtezőn, így gond nélkül jutna ki a januári, norvégiai kontinensviadalra.

A keretben annyi változás történt, hogy Iváncsik Gergő és Mikler Roland nem edz a többiekkel, helyükre senkit sem hívott be Skaliczki László szövetségi kapitány. Mocsai Tamás kisebb hasizomsérüléssel bajlódik, ám ő vállalja a szereplést.

"Teljes erőbedobással kell küzdenünk szombaton, mert ellenkező esetben a litvánokat nem tudjuk két vállra fektetni" - nyilatkozta Skaliczki László, szövetségi kapitány a Borsod Online-nak. "Egy rendkívül fontos mérkőzés előtt állunk, agresszív kézilabdát kell alkalmaznunk, már csak azért is, mert szeretném, ha néhány játékelemben javulást tapasztalnék a visszavágón. Ugyanakkor meg kell tartanunk a védekezésünk keménységét és határozottságát, hiszen ez az alapja mindennek. Fölállt fallal szemben jóval kevesebb hibával kell a támadásainkat felépíteni, és a pontos befejezések elengedhetetlenek ahhoz, hogy nyugodtak legyünk a továbbjutást illetően. Litvániában egy nagyon nagy lépést tettünk, de Tiszaújvárosban még egyet tenni kell, hogy célba érjünk."

A párharc továbbjutója vehet részt a január 17. és 27. közötti Eb-n, amelynek csoportsorsolását június 22-én tartják Oslóban. A kontinensviadalon lehet olimpiai kvótát, illetve olimpiai pótselejtezőre jogosító helyezést elérni. A két együttes eddig nyolcszor találkozott egymással, hatszor nyertek a magyarok, kétszer a litvánok.

A magyar csapat kerete:
kapusok: Puljezevics Nenad, Fazekas Nándor
mezőnyjátékosok: Ilyés Ferenc, Mocsai Tamás, Gál Gyula, Iváncsik Tamás, Putics Barna, Törő Szabolcs, Laluska Balázs, Nagy Kornél, Nagy László, Gulyás Péter, Herbert Gábor, Grebenár Gábor, Zubai Szabolcs.

Mindent egy helyen az Eb-ről