Vágólapra másolva!
Története legjobb idénykezdetét produkálja a Minnesota Wild, amely az NHL legutóbbi játéknapján 3-2-re győzött hazai pályán a Colorado ellen, és ezzel eddigi nyolc mérkőzéséből hetedszer vonulhatott le győztesen a jégről.

A gól nélküli első harmad után igencsak eseménydús második következett, az emberelőnyben a szezon eddigi részében ramatyul teljesítő Minnesota két létszámfölényes góllal meglógott, de a denveriek két hasonlóan gyors találattal egyenlíteni tudtak, így a döntés az utolsó húsz percre maradt.

Alig több mint három perc volt hátra a meccsből, amikor Mikko Koivu elhozta a korongot a sarokból, majd úgy tett, mint aki a kapus mögé indul, és egy hirtelen mozdulattal a rövid saroknál meglepte Peter Budajt, az Avalanche szlovák kapusát. A Wild így győzelemmel zárta története 500. mérkőzését, a Colorado pedig négy győzelme mellé begyűjtötte negyedik vereségét is.

A nap másik találkozóján a Colombus ugyan majdnem kétszer annyit lőtt kapura, mint a Vancouver, mégis a kanadai gárdáé lett a két pont. A Canucksban duplázott a korábban az ohiói egyetemen játszó, és így tulajdonképpen hazatérő Ryan Kesler, aki keretbe foglalta a meccset, mert ő szerezte a nyitótalálatot az első kanadai lövésből, majd a végén üres kapus góllal tette biztossá csapata sikerét.

A Vancouver kapujában az idény során először Curtis Sanford állt, aki remekül debütált, 35 védést mutatott be, mindössze Rick Nash fogott ki rajta egy kettős emberelőny alkalmával, a 23 éves balszélső elmúlt három mérkőzésén mindig eredményes volt.

eredmények:
Colombus Blue Jackets - Vancouver Canucks 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
gól:
Nash (22:38, kettős emberelőnyből), illetve Kesler (5:39; 58:24, emberhátrányból, üres kapus), Bieksa (13:17), Näslund (48:51)

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
gól:
Parrish (25:20, ee.), Rolston (27:22, kettős ee.), M. Koivu (56:56), illetve Arnason (31:38, ee.), Brunette (33:49)