Vágólapra másolva!
Cory Stillman, a Carolina Hurricanes játékosa az első harmadban mesterhármast ért el a Washington Capitals ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Carolina 5-0-ra nyert, akárcsak a Pittsburgh New Jerseyben, illetve a Dallas Stars Anaheimben, a címvédő alakulat ellen.

Pályafutása negyedik mesterhármasát produkáló Stillman mellett a Hurricanes sikerének másik kulcsfigurája Cam Ward kapus volt, aki a vendégek 35 lövését hatástalanította. A Carolina ezzel ötödik hazai győzelmét szerezte meg a szezonban.

A Pittsburgh és a Dallas hasonló arányú sikere annyiban különbözik a Carolináétól, hogy mindkét gárdának idegenben sikerült kiütéses győzelmet aratnia.A Penguins legjobbja Sydney Crosby volt két góljával, míg Dany Sabourin kapus a kissé enerváltan játszó hazaiak húsz lövését védte. A dallasi csapatban Marty Turco pályafutása 31. hibátlan mérkőzésén van túl, a mostani bravúrhoz 19 hárításra volt szüksége.

A fenti három csapat mellett a New York Rangersnek és a Montreal Canadiensnk sem kellett kapott gól miatt szomorkodnia. Előbbi a Philadelphia Flyerst, míg utóbbi a Buffalo Sabrest nullázta le.

Eredmények:
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 0-5
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2-0
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-0
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4-3
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2-0
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 5-2
Colorado - Calgary 4-1
Anaheim Ducks - Dallas Stars 0-5