Vágólapra másolva!
Nagy várakozásokkal kelt útra hétfőn hajnalban a nőikosárlabda-Euroligában utolsó magyar csapatként állva maradt MKB-Euroleasing Sopron, amely a bombaerős Szamarával csatározik a sorozat két sikerig tartó negyeddöntőjében.

A legjobb 16 között az ugyancsak orosz Jekatyerinburgot 2-1-gyel búcsúztató zöld-sárgáknak nem kisebb bravúrt kell bemutatniuk fennállásuk első Final Fourja érdekében, mint hogy - a "kötelező" hazai diadal mellett - kedden vagy a jövő szerdai harmadik felvonásban nyerniük kell a 2005-ben bajnok, tavaly pedig döntős elitalakulat otthonában.

"Remélem, nem bántok meg senkit azzal, hogy a Szamara a legerősebb azok közül, akikkel idén eddig szembe találtuk magunkat. Mind játékosállományukat, mind egységüket tekintve nagyon erősek és jóval összeszokottabbak, mint a Jekatyerinburg. A palánkok alatt a világ talán legkiválóbb centerpárosával kell játékosaimnak felvenni a harcot, Sztyepanova és Wauters is volt már az év legjobbja Európában. Csapatomtól azt várom, hogy a maximumon próbáljon kosarazni, amiből bármi kijöhet. Az edzések kiválóak és feljogosítanak bennünket arra, hogy akár Szamarából is szép eredménnyel térjünk haza. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de okoztunk már meglepetéseket az idén, elég csak a pécsi győzelmünkre gondolni" - nyilatkozta a klub honlapján Székely Norbert vezetőedző, akinek társulata különgéppel repül Oroszországba, és az időkiesés elkerülése végett rögtön a keddi meccs után indul haza.

Igor Grugyin, a Volga-partiak mestere óvatosan fogalmazott az esélyeket illetően: "A Sopron nem rendelkezik szupersztárokkal, de igen egységes és szívós csapat. Ez a párharc nem lesz egyszerű, nagyon is komolyan kell vennünk. A magyarok különösen hazai környezetben erősek, ahol a szurkolók nagy nyomás alatt tartják az ellenfelet. Keményen meg kell harcolnunk a továbbjutásért!"

A negyeddöntő menetrendje magyar idő szerint:
1. mérkőzés: Szamara (orosz) - MKB-Euroleasing Sopron, kedd 16.00
2. mérkőzés: MKB-Euroleasing Sopron - Szamara, péntek 18.00
3. mérkőzés (ha szükséges): Szamara (orosz) - MKB-Euroleasing Sopron, február 28., 16.00