Vágólapra másolva!

Kikapott a szerb pólóválogatott

Kikapott a görögöktől, de a körbeveréseknek köszönhetően így is tornagyőztes lett a világ- és Európa-bajnok szerb válogatott a hétvégi, athéni nemzetközi viadalon, amelyen még a spanyol és az orosz nemzeti együttes indult.

Az egyformán vb-résztvevő négyek körmérkőzéses rendezvényén Sapicék az oroszokat 9-5-re, majd az egy héttel korábban, Barcelonában az orruk alá egy ízben borsot törő spanyolokat 10-5-re verték, a befejező napon azonban meglepetésre 10-9-re alulmaradtak a vendéglátókkal szemben. Az oroszok nyeretlenül lettek utolsók (10-15 a görögökkel, 8-10 a spanyolokkal szemben), és mivel az ibériaiak megtették azt a szívességet, hogy 11-7-re legyűrték a házigazdákat, jobb gólkülönbsége révén a szerb válogatott nyerte a tornát.

A február közepi, kolozsvári tornán a magyar válogatott által 10-3-ra legyőzött görögök játéka rengeteget javult - írta beszámolójában a waterpolonline.com internetes szaklap, amely idézte a hellének olasz vezetőedzőjének nyilatkozatát is. "Nagyon jól védekeztünk, a szerbek erőpólójára hasonlóval válaszoltunk, intelligens vízilabdával rukkoltunk elő. Lépésről lépésre egyre jobbak vagyunk" - értékelte a közelgő vb szempontjából is bizakodóan együttese teljesítményét Alessandro Campagna.