Vágólapra másolva!
Keddtől edzőtáborba vonul az április 15-én kezdődő ljubljanai divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott.

A gárda az első szakaszban az olaszországi Cavalesében tréningezik. Hiányozni fog Pat Cortina szövetségi kapitány, mert klubjával, a német Münchennel érdekelt a rájátszásban. Helyette a két másodedző, Énekes Lajos és Diego Scandella irányítja a felkészülést. Cortinán kívül a junior bajnoki döntőben érdekelt dunaújvárosi fiatalok, valamint a légiósok - Szuper, Tokaji, Szélig, Vas Márton és Vas János - nem tartanak a csapattal.

A jövő héttől a budapesti Koriközpontban edz a gárda, amely március 29-én a Papp László Arénában, másnap pedig Debrecenben a világ- és olimpiai bajnok svéd együttessel mérkőzik meg. Ezt követően utazik Krinicára a válogatott, és április 2-án, valamint 4-én találkozik a házigazda lengyel együttessel. A hazatérés után, április 11-én Miskolcon a világ élvonalához tartozó Norvégia lesz az ellenfél.

A magyar válogatott április 13-án utazik a vb-re, ahol 15-én a litván, 16-án a házigazda szlovén, 18-án a román, 19-én a brit, 21-én pedig a japán csapattal mérkőzik.

A Cavalesébe utazó csapat:
kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán (mindkettő Alba Volán FeVita)
hátvédek: Svasznek Bence (Alba Volán FeVita), Kangyal Balázs (Alba Volán FeVita), Tőkési Lajos (Alba Volán FeVita), Lencsés Tamás (DAB), Sille Tamás (HK Skalica), Horváth András (Újpest)
csatárok: Palkovics Krisztián (Alba Volán FeVita), Ocskay Gábor (Alba Volán FeVita), Kovács Csaba (Alba Volán FeVita), Holéczy Roger (Alba Volán FeVita), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán FeVita), Gröschl Tamás (Alba Volán FeVita), Majoross Gergely (Alba Volán FeVita), Hoffmann Attila (Ferencváros), Jánosi Csaba (Ferencváros), Fekete Dániel (Dornbirn), Ladányi Balázs (Újpest), Peterdi Imre (Újpest), Benk András (Huddinge)