Vágólapra másolva!

Budapest pályázna a divízió I-es hokivébére

Alig értek véget a divízió I-es jégkorong-világbajnokság küzdelmei, máris előretekint a hazai szövetség, amely a tervek szerint megpályázza a 2008-as vb rendezési jogát. A végleges döntés a moszkvai A csoportos világesemény alatt születik majd meg.

Megismételve eddig legjobb eredményét a második helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a divízió I-es világbajnokság ljubljanai csoportjában. A sikernek köszönhetően az összesített világbajnoki sorrendet tekintve idén a 19. helyen zárt Pat Cortina együttese, a világranglistán egy helyet előre lépve Magyarország jelenleg a 21. helyen áll.

Már azt is tudni lehet, hogy a jövő évi divízió I-es vb B csoportjában Észtország, Japán, Litvánia, a harmadosztályból frissen felkerülő Horvátország és a moszkvai világbajnokság 16. helyezettje (reményeink szerint Ausztria vagy Olaszország) lesz a magyarok ellenfele. A helyszín még ismeretlen, de a tervek szerint a Magyar Jégkorong Szövetség is benyújtja pályázatát.

"Nagyon szeretnénk pályázni, végleges döntés ezzel kapcsolatban a szövetség május 7-i elnökségi ülésén születhet. Ha igen, akkor helyszínként valószínűleg a Papp László Sportarénát jelöljük majd meg" - nyilatkozta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára.