Vágólapra másolva!
A nemzetközi szövetségnél tárgyaló Studniczky Ferenc elnök és a nyári szabadságára hazautazott Pat Cortina szövetségi kapitány távollétében Kovács Zoltán főtitkár, Leleszi Zoltán csapatvezető és Palla Antal technikai vezető folytatott egyeztető megbeszélést a jégkorongosok nevében a Magyar Olimpia Bizottságnál.

Elhangzott, hogy a válogatott szeretné kiharcolni a részvételt a 2010-es vancouveri téli játékokon, de ez rendkívül kemény feladatnak ígérkezik. A tizenkét együttest felvonultató tornához vezető út egy négycsapatos előselejtezővel kezdődik, majd egy újabb négyfős viadal következik, s innen csak a győztes utazhat Kanadába.

A pontosan kidolgozott terv szerint decembertől a 2008 novemberében sorra kerülő olimpiai előselejtezőig - amelynek rendezését a magyar szövetség szeretné vállalni - öt komoly nemzetközi viadal vár a csapatra: a Japánban sorra kerülő világbajnokság (április 14-20.), valamint holland és olasz tornák és két hazai erőpróba.

Örvendetes tényként hangzott el, hogy a vidéki önkormányzatok jelentős segítségével jelenleg már 13, szabályos méretű korongpályával rendelkező fedett csarnok nyílt meg. A jégkorong népszerűsége nőttön nő, a játékosok száma - elsősorban szülői támogatással - rohamosan emelkedik.

Rossz hír viszont, hogy bezárás előtt áll a káposztásmegyeri korszerű, kétpályás jégcsarnok, amely mintegy 2,4 milliárd forint költséggel épült, és nullszaldóval működött ugyan, a hitel törlesztésére azonban már nem futotta a tulajdonosnak.