Vágólapra másolva!
A Magyar Röplabda Szövetség hagyományos év végi szavazásán a bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes Kométa-Kaposvár vezéregyéniségét, Kántor Sándort választották a 2007-es esztendő legjobb felnőtt férfi játékosává. A 36 éves röplabdázó idén is duplázni szerezte a somogyi gárdával, a nemzetközi porondon pedig a Közép-európai Liga döntőjébe jutás a célja.

Kántor Sándor. A világ számos országában jól csengő név - legalábbis, a röplabdás szakmai berkekben. A mai napig megkeresik ajánlatokkal, hívják Olaszországba. Ugyan nem döntött, megy-e vagy sem, de a család erős kötelék. A fiatalok felnéznek rá, de ő azt kérte, ne kíméljék, nehezítsék meg a dolgát. Ígérte, ő is ezt teszi majd velük.

- Azt hallani, hogy Kántor Sándor a másodvirágzását éli. Mit szól ehhez?
- Erre azt tudom mondani, hogy tévednek. Ez még mindig az első, csak hosszan tart.

- Úgy gondolom, a jelző feltételez egy hullámvölgyet, ám az ön esetében ez nemigen volt jellemző...
- Így gondolom én is. Az elmúlt évek alatt, amire azt mondhatom, a csúcson vagyok, nem éreztem, hogy nagyon elfáradtam volna. És ezután is arra fogok törekedni, hogy minél hosszabb ideig tudjak ezen a szinten játszani! Hívnak a mai napig is az olaszokhoz, s ez megerősít abban, hogy jól gondolkodom!

- Volt egy idő, amikor azt mondta, most már nem megy sehova, hazajött, elég volt a vándorlásból. Mégis meggondolná magát?
- Nem tudom. Bármi lehet, lebegős a téma, de a legfontosabb szempont, hogy családomnak jó legyen!

- Mit lát a saját játékában? Milyen erényeket és hibákat tud felsorolni?
- Kaposváron megpróbáltam azt megvalósítani, amit éveken át külföldön ellestem. Eleinte ez nehéz volt. Sok mindenben el voltunk maradva. Mostanra javult a helyzet, például egy nagyon jó kondicionálóterembe tudunk járni, ez nagyon fontos. Egy olyan programmal dolgozunk, amit korábban az olasz edzőmmel hoztunk össze; a mai napig rendszeresen konzultálunk ilyen ügyekben. Örülök, hogy tavaly jól szerepeltünk, de mentek el tőlünk, s őket pótolni kellett.

- Ez van a csapattal, de mi van önnel?
- Velem? Még mindig ugyanolyan maximalista vagyok, mint régen: mindig megpróbálom a létező legtöbbet kihozni magamból Ennek megfelelően készülök, edzek! Fizikailag jól vagyok, s ez az egyik legfontosabb elem.

- Jelenleg két korosztály játszik önnel a csapatban. Hogyan viszonyulnak egymáshoz?
- Tisztelnek, de megmondtam nekik, hogy igyekezzenek a dolgomat megnehezíteni, hogy utána én is ugyanígy tehessek velük. Ne kíméljenek az edzésen. Úgy érzem, hogy életkortól függetlenül egyben azonosak vagyunk: minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk.