Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A január 17-27-e között Norvégia ad otthont a 8. férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos hírek és tudósítások mellett Zsiga Gyula, a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata vezetőedzőjének szakértő segítségére is számíthat.

"Sajnos fontos mérkőzésen szenvedtünk vereséget, nehéz lehet megemészteni, hogy ezúttal nem azt a csapatot láttuk, mint az Eb eddigi találkozóin.

A jó kezdést követően kicsit visszaesett támadójátékunk eredményessége. Védekezésben kevesebb tűzzel, tompábban, enerváltabban mozogtunk - talán Puljezevics (illetve később Fazekas) volt az, aki úgy játszott, ahogy kellett, nem véletlenül dühöngött a csapattal a meccs során.

A kezdés rafináltsága meglepett, a három balkezes játékossal nem tudott mit kezdeni az ellenfél sem, ám amint forgatta a szakvezetés a játékosokat, már kiismerhetővé vált a játék.

Ami az Eb során eddig jól működött, az ezúttal nem. Eddig, aki csereként bejött a pályára, tudott valami újat hozzátenni a játékhoz. Az izlandi meccsen ez hiányzott, nem voltak vezéregyéniségek. Védelemben nem volt meg a Laluska-Herbert párkapcsolat, átlőtték őket, mellettük a beállókat is megjátszották, ők egyszerűen csomót kötöttek a lábunkra, nem találtuk az ellenszert.

Mondhatnánk azt is: hol van az már az az idő, amikor a spanyolokat gyors lerohanásból és labdafelhozatalból elgázoltuk?

De azért nehogy azt higgyük, ez a realitás, hiszen korábban láttuk, hogyan tud a csapat küzdeni, játszani. Vissza kell nyernünk az önbecslésünket, mert meggyőződésem, hogy a magyar csapat összességében pozitív felhangot kapott Norvégiában.

Ezt nem szabad eltékozolni.

Miután minimális célként az olimpiai selejtezőben való szereplést tűztük ki magunk elé, csütörtökön le kell győzni Franciaországot!"

Mindent egy helyen az Eb-ről