Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Megvédte címét a Kométa-Kaposvár a férfiröplabda Magyar Kupában, miután a dunaújvárosi fináléban legyőzte a hazaiakat. A kaposvári csapat története 11. kupagyőzelmét aratta.

Kiválóan kezdett a Kaposvár - ahogy várható volt. Remekül küzdött a Dunaferr - ahogy remélhető volt! A jelentős és kétségtelen tudáskülönbség ellenére élvezetes meccset láthatott a lelkes közönség, és a döntőt élőben közvetítő Sport Televízió jóvoltából a készülék előtt ülők is.

Kántor Sándor kapta a labdák döntő többségét ifj. Laszczik Iván feladótól, s ezúttal sem okozott csalódást, szinte minden lehetőséget pontra váltott. Rajta kívül ifj. Schulcz István révén nőtt egyre tetemesebbre a somogyiak előnye. Egy állásból képtelen volt elforogni a Dunaferr, a kritikus pillanatokban még szerencséje sem volt a házigazdának, ekkor a két Kométa-center, Nagy József és Kovács I Zoltán is tündökölt, a kaposváriak elsöprő fölénnyel nyerték az első játékrészt.

A második periódus eleje is a címvédő pillanatait hozta, de később egyre magabiztosabbá, bátrabbá váltak a dunaújvárosiak, és a rutinos feladó, Szabó Gábor vezérletével egyre közelebb lopóztak riválisukhoz. Hatvany Attila és Lukács Attila erős, pontos ütéseivel jól tartotta magát a Dunaferr, de 20:16-os Kaposvár vezetésnél úgy tűnt, ez a játszma is eldőlt.

Forrás: [origo]

Nem osztották ezt a vélekedést a hazai környezetben röplabdázók, a Dunaújváros játékosai lehetetlent nem ismerve küzdöttek, hajtottak, odaadásuk jutalma az egyenlítés lett (22:22).

Néhány perccel később is döntetlent mutatott az eredményjelző (24:24), de a tapasztaltabb somogyiak jobban koncentráltak, vészhelyzetben Kántor Sándor kapta a labdát, nem hiába, hiszen az ő pontja után újabb részsikert könyvelhetett el a címvédő Kométa.

A harmadik rész már az örömjátékról szólt, mindkét csapatban szóhoz jutottak a cserejátékosok, a dunaújvárosiak tehetséges, ifjú feladója, Tóth András egy hajszálpontos labdával kényeztette el Hatvany Zsoltot, aki a késve érkező egyes blokk mellett ki is használta a lehetőséget, bombaerős ütése osztatlan elismerést váltott ki.

Hamar elhúzott a Kaposvár, amely ekkor már nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést, az elsőhöz hasonlóan ezt a szettet is fölényesen nyerte, és magabiztosan őrizte meg Magyar Kupa-elsőségét. A Dunaferr játékosai nem véletlenül jártak örömtáncot, hiszen a fiatal, tehetséges gárda számára az ezüstérem is remek eredmény, ezen a találkozón ráadásul azt is bizonyította az együttes, hogy megérdemelte a második helyezést, hiszen mindenki dicséretesen küzdött, s helyenként látványosan, tetszetősen, eredményesen játszott.

Zarka Péter: "Boldoggá tesz, hogy a megbeszélt taktikát maximálisan betartva, a csütörtökinél sokkal jobban játszva sikerült begyűjteni újabb kupagyőzelmünket!"

Ruffing Péter: "Erős, pontos nyitásaival megzavart minket a Kaposvár, amely ezen kívül remekül blokkolt. Nem vagyok csalódott, hiszen döntőt játszhattunk, de egy kis hiányérzetem azért van..."

Eredmény, Magyar Kupa, döntő
Kométa Kaposvár - Dunaferr SE 3:0 (16, 24, 15)
Dunaújváros, 400 néző
v.: ifj. Juhász Z., Hóbor
Kaposvár: ifj. Laszczik, Kovács I Z. 6, KÁNTOR 18, IFJ. SCHULCZ 14, Csala 6, Nagy J. 9. Csere: MOLNÁR D. (liberó), Kaszap, Czintula, Bánhegyi. Edző: Zarka Péter
Dunaferr: SZABÓ G. 4, Bokor G. 4, Tóth T. 6, LUKÁCS A. 5, HATVANY A. 6, Csépke 5. Csere: Engyel (liberó), Szilvássy 1, Tóth A., Németh Z. 1, Farkas L., Hatvany Zs. 1. Edző: Ruffing Péter
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 8:5, 12:5, 16:7, 21:13. 2. játszma: 8:5, 15:11, 20:16, 22:22, 24:24. 3. játszma: 8:4, 13:7, 17:11, 22:13.

Mindent egy helyen az Eb-ről