Vágólapra másolva!
Miközben az elmúlt hetekben két egykori csillag is visszatért a kézilabdapályára, addig akad két olyan válogatott kézis, aki szezon elején még az NB I-ben vitézkedett, aztán szerződést bontott klubjával, majd eltűnt a szurkolók szeme elől. Utánanéztünk, mi lett Németh Helgával és Kenyeres Fannival.

A Kiskunhalas NKSE nőikézilabda-csapata néhány hete két nagy fogást jelenthetett be. Zsadányi Sándor csapata ugyanis az élvonalban martadásért folytatott harchoz megnyerte két egykori klasszis segítségét is.

Visszatért a legjobbak közé Szvetlana Moszkovaja, aki korábban Győrött, Vácott és a Vasasban szerepelt, év elején pedig az NB II-es Taksonyban szerepelt, illetve a világbajnoki ezüstérmes hálóőr, Sirina Irina, ő korábban a Vasasban, a Győrben és a Dunaferrben szerepelt.

Eltűnt viszont a közvélemény szeme elől két klasszis, Németh Helga és Kenyeres Fanni. Előbbi a szezont a Budapest Bank-FTC csapatában kezdte, sőt, Zsiga Gyula válogatottbeli elfoglaltsága miatt a franciaországi világbajnokság idején a csapat edzéseinek irányításába is beszállt.

Ezek után január 3-án, csütörtökön robbant a bomba: Németh bejelentette, távozik. A hivatalos megfogalmazás szerint "különböző (anyagi és más jellegű) okok miatt felbontotta szerződését."

Helga azonban nem maradt sokáig csapat nélkül, a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja szerint ugyanis már az NB II Déli csoportjában található Érdi VSE játékosa, s a hétvégén, a Kistarcsa elleni idegenbeli mérkőzésen már be is mutatkozott, a 32-18-as sikerből három találattal vette ki részét.

Kenyeres Fanni a szezont az akkor még Cornexi-Alcoa névre hallgató fehérvári csapatnál kezdte, hat bajnokin lépett pályára, majd október 12-én a klub sajtóközleményben tudatta, a válogatott balszélső távozik.

"A mai nappal a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapatának és a 29 éves válogatott balszélsőnek, Kenyeres Fanninak útjai elváltak" - áll a klub sajtóközleményében, a részletekről egyik fél sem kívánt nyilatkozni.

Forrás: EPA

A 35-szörös válogatott, világbajnoki bronzérmes, EHF-kupa-győztes játékos azóta sem tért vissza a kézilabdapályára.

A hírek szerint Fanni úgy döntött, hogy az iskoláinak szenteli ezt az évet. Az összegyűlt, mintegy 20 tárgyból levizsgázott a télen, közben szakdolgozatát írja. Kezdetben még szó volt arról, hogy elmegy másik csapatba (a fehérváriak nem gördítettek akadályt útjába), de ő inkább a civil életre való felkészülést helyezte előtérbe.