Vágólapra másolva!
Idén már 16. alkalommal rendezik meg az adidas Streetball Challenge kosaras versenysorozatot, amelynek első állomása május 24-én Kőbánya lesz, ezután Szekszárd, Debrecen, Békéscsaba, Körmend és Dombóvár következik, a záró eseményre pedig szeptember 13-án, a Városligeti műjégpályán kerül sor.

A tavalyi, 15. streetball sorozaton közel ezer csapat, hozzávetőleg négyezer játékos vett részt, a helyszíneken összesen további két és félezren neveztek a különböző dobóversenyekre, és mintegy harmincezer érdeklődő követte nyomon a kosárlabdák pattogását.

Az idei versenynaptár összeállítását megnehezítette, hogy a szervezőknek a pekingi olimpiával és az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Eb-vel is konkurálniuk kell, de elmondásuk szerint igyekeznek megfelelni a kihívásnak. S az a hármas állandóság, hogy a palánkok alatt immár másfél évtizede változatlanok a szabályok, gyakorlatilag ugyanazok a szervezők, és a streetball őrzi töretlen népszerűségét, idén is mozgalmas nyarat sejtet.

"Némi drukk minden évben van bennünk, de ez természetes. A fiatalokkal és a kevésbé fiatalokkal együtt már mi is nagyon várjuk, hogy elkezdődjön az idei streetball sorozat. Ezt úgy aposztrofálhatjuk, hogy egy csapatjáték tömegsport rendezvénye, ami alaposan megmozgatja a sportági piramis alját. Ám az amatőr kosarasok mellett természetesen várjuk a profikat is, azzal együtt, hogy az edzők a sérülésektől tartva általában nem szívesen engedik el a játékosaikat a streetballra" - fogalmazott a sorozat hétfői sajtótájékoztatóján Kucsera József főszervező.

Az adidas Streetball Challenge első állomása május 24-én Kőbánya lesz, ezután Szekszárd (június 14.), Debrecen (június 22.), Békéscsaba (június 29.), Körmend (augusztus 9.) és Dombóvár (augusztus 30.) következik, a záró eseményre pedig szeptember 13-án, a Városligeti műjégpályán kerül sor. Érdekesség, hogy Debrecen és Körmend városa immár tizenötödik alkalommal lesz házigazda.

Forrás: [origo]

A sajtótájékoztatón jelen volt Bebes István körmendi, valamint Verbai Lajos kőbányai polgármester is. Bebes István - aki 1987-ban tagja volt az első vidéki NB I-es bajnokcsapatnak, a Körmendi DMTE-nek - elmondta, hogy a streetball sorozat augusztus 9-i állomása a Körmendi Napok kulturális eseménysorozat nyitóeseménye lesz. Verbai Lajos pedig arról tájékoztatott, hogy a kőbányai Sportligetben május 24-én idén is lesz éjszakai kosárlabdázás, és a résztvevők számára ingyenes uszodalátogatási lehetőséget biztosítanak.