Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs 3-2-re nyert hazai pályán a Washington Capitals ellen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A kanadai csapat a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. Az izgalmas mérkőzést a hazaiak svéd sztárja, a 37 éves Mats Sundin döntötte el a rendes játékidő vége előtt 29.2 mp-cel szerzett góljával. A kanadai csapat ezzel a legutóbbi öt mérkőzéséből negyedik sikerét aratta.

Sundin pályafutása 544. gólját ütötte, amivel az örökranglista 24. helyére jött fel, míg a vendégek orosz csillaga, Alekszander Ovecskin már a 39. találatát jegyezte a szezonban, amivel vezeti góllövőlistát.

A nap rangadóját Anaheimben játszották, ahol a címvédő Ducks fogadta a ligaelső Detroit Red Wingst. Az összecsapás a várt kiélezett csatát hozta, igaz, a csatárok nem remekeltek, a hazaiak 25 lövésből csupán egyszer, míg a vendégek 33 próbálkozásból kétszer találtak kapuba, azaz a Red Wings hagyta el győztesen a csarnokot. A mostani szezonban nagyon meggyőző detroitiaknak ez volt az utóbbi tíz idegenbeli meccsükön a kilencedik győzelmük.

A Vancouver Canucks maratoni csatát vívott a vendég St. Louis Blues-zal, mely csupán szétütésben dőlt el, a hazaiak javára.

Sidney Crosby sérülése miatt Jevgenyij Malkin kapott meghívót a magyar idő szerint hétfő hajnali All Star-gálára. Az orosz klasszis - aki a Pittsburgh Penguinsben klubtársa a bokasérülés miatt kidőlt Crosbynak - 48 mérkőzésen 26-szor volt eredményes és adott 30 gólpasszt.

A New Jersey Devils kapusa, Martin Brodeur családi okokra hivatkozva nem vállalja a szereplést, helyette Tim Thomas (Boston Bruins) véd majd a keleti csapatban.

Nyugaton Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings), Paul Stastny (Colorado Avalanche) és Szergej Zubov (Dallas Stars) sérülés miatt marad távol, pótlásukra Scott Niedermayer (Anaheim Ducks), Corey Perry (Anaheim) és Mike Ribeiro (Dallas) érkezik.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3-2
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 3-2 - szétlövés után
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 1-2