Vágólapra másolva!
Mindkét mérkőzés vendégsikerrel zárult az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA legutóbbi játéknapján: az Orlando a Washington, míg a New Orleans a Denver otthonában tudott győzni.

A Wizards ideiglenes edzője, Ed Tapscott pozíciójához méltón csak átmeneti eredményességet tudott felmutatni, hiszen a fővárosiak a Golden State legyőzése után az Orlandóval szemben már kapituláltak.

A hazaiak közül Butler (25 pont) és Jamison (17 pont, 12 lepattanó) hozta ugyan magát, rajtuk kívül azonban csak a litván légiós, Darius Songalia (12 pont) tudott érdemben hozzátenni a meccshez, míg a másik oldalon Dwight Howard (26 pont, 14 lepattanó) és Hedo Türkoglu (20 pont, 10 lepattanó) is nagyot játszott, de hozta magát Pietrus (17 pont) és Rashard Lewis (17 pont) is.

A Wizards helyzetét nehezítette, hogy a Warriors ellen parádézó Andray Blatche ezúttal mindössze 12 percet tölthetett a pályán, ennyi idő sikerült ugyanis kipontoztatnia magát.

A 12-4-es mutatóval a Keleti főcsoport harmadik helyén nyomuló Orlando tehát győzelemmel ünnepelte a hálaadás napját, így jól indította egyedülálló ünnepi meccssorozatát: a Magic ugyanis az egyetlen csapat az NBA-ben, amely a sorsolás szeszélye folytán a hálaadást, a karácsonyt és újév napját is a parketten ünnepli.

Eredmények:
Washington Wizards - Orlando Magic 90-105
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 101-105