Vágólapra másolva!
Tizennégy évvel azután, hogy nagy sikert aratott a főiskolai férfikézilabda-világbajnokság, újból megrendezi a sportág felsősoktatási világeseményét Nyíregyháza. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottsága 2007-ben ítélte oda a 2010-es női és férfi főiskolai vb megrendezésének jogát.

A sajtótájékoztató elején Frenkl Róbert, a Magyar Egyetemi-Főiskola Sportszövetség elnöke adta át a szándéknyilatkozatot Tompa Andornak, Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet igazgatójának, majd a felek nosztalgiázni kezdtek.

Volt is mire emlékezni, hiszen a lassan 20 esztendős létesítmény első komolyabb világversenye épp az 1996-os, sorban a 14. férfi főiskolai-vb volt, a jelen lévők közül pedig sokan emlegették a csarnok történetének eddigi legkomolyabb világversenyét, a 2005-os junior férfikézilabda-világbajnokságot is.

Miként 1996-ban és 2005-ben, 2010-re is több megyebeli helyszínt be szeretne vonni a rendezésbe a szervezőbizottság, ahogy Tompa Andor fogalmazott valamennyi, lelátóval rendelkező megyebeli sportcsarnok szóba jöhet, sőt a hajdúböszörményi, a nyíradonyi és a szerencsi létesítmény is jelölt.