Vágólapra másolva!
Nem játszik a magyarok elleni helyosztón a világbajnok németek egyik legjobbja, Pascal Hens a horvátországi kézilabda-világbajnokságon. A 28 éves, 203 centiméter magas játékos számára combsérülése miatt befejeződött a vb.

"Nagyon fáj a combom, úgy érzem, butaság lenne játszani, ezzel újabb kockázatot vállalni" - nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Hens.

A kiváló játékos helyére a szakvezetés a HSG Wetzlar kézilabdázóját, Sven-Sören Christophersent hívta be a keretbe.

A magyarok csütörtökön 15 órakor Zágrábban lépnek pályára a németek ellen az ötödik helyért.

* * *

Meghívta keretébe Joel Abatit Claude Onesta, a horvátországi világbajnokságon elődöntőbe jutott francia kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Bevetésére abban az esetben kerülhet sor, ha a combsérülést szenvedett Didier Dinard nem tudja vállalni a játékot.

"Csütörtök estig dönthetjük el, hogy benevezzük-e Abatit, vagyis hivatalos cserét hajtunk-e végre. Ehhez látnunk kell, hogyan alakulnak a dolgok addig" - indokolt a szövetségi kapitány.

Abati, a Montpellier játékosa az augusztusi olimpiai győzelmet követően elköszönt a válogatottól, de a világbajnokság előtt jelezte, ha szükség van rá, rendelkezésre áll.

A franciák a dánokkal mérkőznek a pénteki elődöntőben. A másik ágon horvát-lengyel összecsapást rendeznek. Az éremcsatákra vasárnap kerül sor.