Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott szinte hibátlan játékkal 6-1-re nyert Olaszország ellen a székesfehérvári Pannon-kupa pénteki nyitófordulójában.

Pannon-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Olaszország 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)
gól: Hegyi (15.), Palkovics (21.), Fekete (29.), Vas J. (39.), Borbás (54.), Martz (55.), illetve Ramoser (7.)

Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a válogatott új szövetségi kapitánya, az amerikai Ted Sator, aki korábban már dolgozott - többek között - az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben, illetve a most házigazda Alba Volánnál is. A nemzeti együttes először lépett jégre a tavaszi svájci világbajnokság után. Négy hokis - Pozsgai, valamint a honosítás előtt álló Sikorcin, Mihály és Martz - először, Szirányi pedig másodszor került be a válogatottba.

A tornát a március 24-én elhunyt ifj. Ocskay Gáborról elnevezett csarnokban rendezik, a játékos egészen haláláig kihagyhatatlan volt mind a fehérvári csapatból, mind pedig a válogatottból. Az olaszok egy védelmi hiba után megszerezték a vezetést, ám emberelőnyben Pozsgai javított: gólpasszt adott Hegyinek. A védő távolról lőtte ki a bal felső sarkot.

A második harmadból csak 13 másodperc telt el, amikor Martz kiugratása után Palkovics volt eredményes. Aztán az olasz kapus, Tragust hibáját Fekete váltotta gólra, majd a pihenő előtt Vas János nyúlt bele Szirányi lövésébe, a hálóőr nem védhetett. A záró harmadban is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, növelték is a különbséget: Horváth lövésébe Borbás nyúlt bele, másfél perc múlva pedig Martz egy lecsorgó pakkot vágott a léc alá.

Szombaton a horvátok következnek, akkor az első számú támadótrió (Palkovics, Martz, Mihály), illetve Sikorcin már pihenőt kap, így további újoncok szerepeltetésére lehet számítani.

A másik mérkőzésen:
Szlovénia - Horvátország 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)