Vágólapra másolva!

Plüssmacikat gyűjtenek a Jegesmedvék a beteg gyerekeknek

Dobj egy macit! elnevezéssel akciót hirdettek a miskolci Jegesmedvék, a hokicsapat vasárnapi mérkőzésén plüssfigurákat dobálnak majd a szurkolók a jégre, a játékokat beteg gyerekeknek adományozzák.

A vasárnapi jégkorongmérkőzés igazán különleges lesz, az országban elsőként hirdette meg ugyanis a miskolci hokicsapat a Dobj egy macit! akciót.

Az esemény Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban már sokéves hagyomány, lényege, hogy az első hazai gólnál a nézők, a szurkolók plüssmackókat vagy más figurát dobnak be a jégre - ismertette a részleteket Mayer Gábor, a rendezvény egyik szervezője.

A meccs ekkor rövid időre leáll, ezalatt a kis szünet alatt jégkorongos gyerekek szedik össze a bedobált játékokat - fűzte hozzá.

Az MTI azon kérdésére, miszerint "mennyi macira számít", még nem tudott válaszolni a szervező. Mint mondta, ez az első ilyen akciójuk, tehát "saccolni" nem mer ezzel kapcsolatban, ám a hírek szerint számos rajongójuk készül az eseményre, így pozitív a várakozás a darabszámok tekintetében - fejtette ki.

Arról is beszámolt, hogy a maci, illetve a plüssfigura-mennyiség függvényében ajánlják fel a játékokat. Elsősorban miskolci gyerekek kapják majd meg, akik épp kórházban vannak, és hosszabb gyógykezelésre szorulnak, de ha sok lesz a felajánlás, a budapesti lurkók is részesülhetnek az adományból.