Vágólapra másolva!
A kanadai hokiszurkolók elnézést kértek a magyaroktól, és elsősorban Benk Andrástól Scottie Upshall sérülést okozó cselekedetéért.

Amint Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára elmondta: az egyik montreali rádióban külön téma volt a svájci világbajnokság eddigi legsportszerűtlenebb jelenete.

A kanadai válogatott csatára, Upshall vasárnap egyszerűen elgázolta a védekezésre képtelen Benket, akinek az eset következtében két helyen eltörött a jobb kulcscsontja.

"A kanadai hokiszurkolók nevében bocsánatot kérünk Scottie Upshall gonosz, rosszindulatú ütközéséért. Ez teljesen szégyenteljes volt. Montrealban szégyelltük magunkat azért, amit Upshall a jégen tett. Upshall eltiltása nem elégséges, az edzőjének szólni kellene neki, hogy pakoljon össze, és menjen haza! A magyarok pedig továbbra is játsszák ezt a gyönyörű sportot!" - áll a magyar szövetséghez elküldött levélben.

Upshall a brutális ütközésért végleges kiállítást kapott, amely után automatikusan kihagyta a szlovákok elleni következő mérkőzést.

"ZZ Top"-tag az osztrák csapatban

Pályázhat a minden idők legextrémebb kinézetű jégkorongosa címre Markus Peintner, a svájci világbajnokságon szereplő osztrák csapat csatára.

A 28 éves villachi hokis a ZZ Top amerikai rockzenekartól ellesett hosszú, fekete szakállal játszik, dússzőrű bajusza viszont aranyszínű. Az ábrázathoz tartozó pajesz szintén fekete. Az már csak fokozza a látványt, ha Peintner leveszi a fejvédőjét, mert amúgy tarkopasz.

Az osztrákok első két vb-mérkőzésén egyszer eredményes Peintnernek nagy esélye van, hogy a magyarok ellen is szerepeljen, hiszen csapata papíron a leggyengébb a C jelű berni kvartettben.