Vágólapra másolva!
A menesztett Bakó Botond helyére az egykori sikeredzőt, Köstner Vilmost nevezték ki a DVSC-Korvex nőikézilabda-csapatának élére. A szakember 1995-ben és 1996-ban EHF-kupa-sikerre vezette a hajdúsági együttest.

"A célok változatlanok, a vezetőség a szezon elején a második hely megszerzését tűzte ki, ez most sem változott. Úgy érzem, a keret alkalmas arra, hogy a második helyre befusson, ezt bebizonyította a Buducsnoszt elleni KEK-visszavágó is, amelyet hét góllal megnyert a csapat, és a város, a remek szurkolótábor is megérdemli, hogy ünnepelhesse a Lokit" - nyilatkozta Köstner Vilmos a Kézi.hu szakportálnak.

A szakember elmondta, szerződése június 30-ig szól, de a felnőtt csapatnál végzett munkájával párhuzamosan tovább dolgozik az utánpótlás szakmai igazgatói poszton is.

A távozó Bakó Botond a Hajdu Online-nak elmondta, váratlanul érte a meneszteése. "Meglepett a döntés, mivel arra számítottam, hogy ezt a szezont még végigvihetem, s az idén végén lejáró szerződésemet nem hosszabbítják meg a vezetők" - fogalmazott a szakvezető.

A tréner szerint, ha sikerrel veszik a KEK-párviadalt, akkor is távoznia kellett volna a posztjáról, mert a váltás egy korábban eldöntött tény volt. "A hétfő esti döntést követően kedd reggel több telefonhívást is kaptam, melyek közül az egyik konkrét ajánlat volt egy tréneri munkára, de erről még korai beszélni, hiszen a napokban tárgyalunk a feltételekről."