Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers és a Utah Jazz is megszerezte pénteken negyedik sikerét az Oklahoma City Thunder, illetve a Denver Huggets ellen, ezzel mindkét csapat bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának második körébe.

A Lakers nem mindennapi körülmények között verekedte ki a főcsoport-elődöntőt érő diadalt: egy másodperccel a meccs vége előtt még a házigazdák vezettek 94-93-ra, ekkor a 32 pontos Kobe Bryant elhibázott dobását Pau Gasol pöccintette a gyűrűbe - ez volt a spanyol sztár egyetlen kosara a második félidőben. Az Oklahoma dudaszós triplakísérlete már nem ért célba, így a playoff újonca búcsúzott, az alapszakasz legjobb dobója, Kevin Durant pedig - 23 mezőnykísérletéből csupán ötöt értékesítve - 26 ponttal fejezte be harmadik szezonját.

A kaliforniaiak a Utah-val találkoznak a második fordulóban, amely főként a negyedik negyedben, 95-95-nél bemutatott 11-0-ás rohamának köszönheti a Denver kiverését jelentő sikert. A Jazz legjobbja az újonc Wesley Matthews lett 23 ponttal, a túloldalon a veterán Chauncey Billups 30 ponttal zárt.

Hetedik meccsre kényszerül ugyanakkor a Milwaukee és az Atlanta. A Buck otthon megszerezhette volna a továbbjutást érő győzelmet, ám mindössze 69 pontra volt képes, így a párharc magyar idő szerint hétfőn hajnalban dől el Atlantában.

rájátszás, főcsoport-negyeddöntők
Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 69-83
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Nyugati főcsoport:
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 94-95
a párharc végeredménye: 4-2 a Los Angeles javára.

Utah Jazz - Denver Nuggets 112-104
a párharc végeredménye: 4-2 a Utah javára.