Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos legkésőbb keddig várja Nagy László válaszát, hogy számíthat-e a Barcelona átlövőjére a Szlovénia elleni két világbajnoki selejtezőn.

A válogatott szakmai igazgatója a múlt héten több levelet is váltott a játékossal, akivel abban állapodtak meg, hogy a Bajnokok Ligája kölni döntőjében szereplő Nagy legkésőbb hétfőn estig választ ad, számíthat-e rá a válogatott?
A THW Kiel ellen elveszített BL-döntő után Mocsai újabb levelet írt Nagynak, arra kérve, tartsa magát korábbi ígéretéhez, és adjon konkrét választ a válogatottságával kapcsolatos kérdésekre.

Mocsai a Nemzeti Sportnak elmondta, nem ultimátumot adott a játékosnak, "barátságos, sportemberekhez méltó" levelezést folytatnak. A szakember megérti, hogy a BL-döntő két napján megvívott két nehéz mérkőzés után a játékosnak regenerálódásra van szüksége, ugyanakkor azt is megírta a játékosnak, hogy "válaszát legkésőbb keddig" várja.

Arról azonban nincs szó, hogy az újabb határidő után mi fog történni. Kap-e Nagy László egy következő dátumot, vagy a válogatott lemond a szolgálatairól, és nélküle vívja meg a szlovénok elleni két selejtezőt június 13-án Ljubljanában, majd egy héttel később Veszprémben.

Nagy László tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezt követően felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot. Azóta kapott már meghívót a válogatottba, legutóbb sérülésre hivatkozva mondta le a részvételt a tavaly őszi és az idei tavaszi Pannon-kupán.

Konkrétumokkal ugyan soha egyik fél sem szolgált, de annyit tudni lehet, hogy a játékos elégedetlen a válogatott körülményeivel, és azok megváltoztatásáról tárgyal a szövetséggel, illetve attól teszi függővé visszatérését.