Vágólapra másolva!
Sorozatos térdsérülései miatt a kínai NBA-sztár elgondolkodott azon, hogy befejezi pályafutását, ha a következő szezonban ismét nem tud teljes értékű munkát végezni.

A 30 éves, 228 centiméter magas Jao Ming egy amerikai tévécsatornának nyilatkozva beszélt arról, hogy az állandóan kiújuló sérülései miatt komolyan fontolóra vette, hogy felhagy a játékkal.

"Ha a lábam nem jön rendbe a novemberben rajtoló NBA-idényre, akkor el kell döntenem, hogy van-e értelme folytatnom a játékot" - mondta a Houston Rockets centere, aki a sorozatos sérülések és műtetek miatt szinte az egész 2009-10-es szezont kihagyta. "Márpedig most úgy néz ki, hogy továbbra sem tudnék sorozatban tétmérkőzéseket játszani, legalábbis nagyon kicsi az esélye annak, hogy másként legyen. Ez szomorú, de minden sportolóval előfordulhat."

A kínai szövetség ennek ellenére is próbálja rábírni a világhírű játékost, hogy tartson ki sportpályafutása folytatása mellett, és álljon a válogatott rendelkezésére a 2012-es londoni olimpián. Ming azonban a válogatott vezetőinek sem tudott mást mondani a karrierjéről: "30 éves vagyok, nem hinném, hogy én lennék a kínai kosárlabdázás jövője".

Ugyanakkor megfogalmazta kritikáit hazája kosárlabdához való hozzáállásáról.

"Most fizetjük meg annak az árát, amit nem tettünk meg 2008 előtt. Nem építettünk ki egy komoly kínai bajnokságot, nincs egy használható B válogatottunk, mert az olimpiára készülve csak a nagy válogatottra koncentrált mindenki. Ez olyan, mintha az ember levágná az arany tojást tojó tyúkot."