Vágólapra másolva!
A magyar és az olasz férfivízilabda-válogatott az egymás elleni csütörtöki elődöntő előtt szerda délután ha csak átmenetileg is, de közösen edzett a horvátországi Európa-bajnokságon.

A Medvescak Zagreb csak tréningekre szolgáló uszodájában a pályabeosztást készítők jóvoltából együtt edzett egy ideig a magyar és az olasz pólócsapat.

A vízfelületet testvériesen megosztva gyakoroltak a csapatok, pontosabban az olaszok már a levezetést végezték, amikor Kemény Dénes alakulatának tagjai az úszáshoz készültek elő - nem teljes létszámban. A túloldalon hiányzott Maurizio Felugo, a settebello egyik legjobbja, akinek gipszben van a jobb keze, a magyaroknál pedig Kis Gábor nem edzett.

A szövetségi kapitány elmondása szerint a centernek eldugult az orra, s hogy csütörtökön hadra fogható legyen, inkább a szállodában hagyta pihenni a tétmeccs előtt. A korábban sérült Madaras Norbert viszont részt vett a szerdai gyakorláson, és a jelek szerint nincs akadálya elődöntős szereplésének.

A csapat háza táján amúgy minden rendben, amint arról a csapatvezető Beck György, a magyar szövetség társelnöke beszámolt az MTI-nek: "Az elvárásnak eleget tett a csapat azzal, hogy a zágrábi Eb-n elődöntőbe jutott, s egyúttal kiharcolta a kvalifikációt mind a 2011-es világbajnokságra, mind pedig a következő, 2012-es Európa-bajnokságra."

"A cél most az, hogy a döntőbe lépjünk az olaszok legyőzése árán. Nem látok semmilyen okot rá, hogy ne érezzük úgy: meg tudjuk verni őket. A csapat együtt van, a hangulat is rendben, érnek be a fiatalok, egyszóval szépen haladunk afelé, hogy a londoni olimpiára újra aranyesélyes válogatottunk legyen."