Vágólapra másolva!
A magyar-román Mol Liga és a szlovén bázisú Slohokej Liga új, közös bajnokság indítását tervezi. A két liga egyesülésével egy öt országra (Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovénia) kiterjedő regionális bajnokság jöhet létre.

A Slohokej Liga igazgatója, Matej Sitar és a Mol Liga elnöke, Kerey Péter [origo]-hoz eljuttatott közleménye szerint a két liga "mindent elkövet annak érdekében, hogy egyesítse erőit, és a szomszédos bajnokságokból egy közös sorozatot alakítson".

Az ügy előzménye, hogy a most zajló szezonban a két liga két tornát is szervezett, és a Kranjban és Zalaegerszegen megrendezett események tapasztalatai alapján a felek elhatározták, hogy folytatják az együttműködést.

"A sikeres együttműködés elengedhetetlen előfeltétele a stabil háttér megteremtése és a szükséges anyagi erőforrások megtalálása" - tartalmazza a közlemény.

A Slohokej Liga egy szlovén bázisú nemzetközi bajnokság, amelyben hat szlovén csapat mellett egy-egy horvát és szerb klub vesz részt. A Mol Liga magyarországi és romániai csapatok részvételével negyedik éve sikeresen zajló nemzetközi sorozat, amelyben a mostani szezonban három román (Csíkszereda, Corona Fenestela Brasov, Steaua) és öt magyar csapat (Dab.Docler, Miskolc, FTC, Sapa Fehérvár farmcsapat, Újpest) versenyez.

A legjobb magyar hokicsapat, a Sapa Fehérvár az osztrák EBEL-ben szerepel (a Mol Ligában a farmcsapat játszik), ahol idén bejutott a rájátszásba.