Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém négyéves szerződést kötött Iman Dzsamali iráni válogatott kézilabdázóval. Az átlövő a tavalyi junior vb-n Iránnal legyőzte a magyarokat, és 12 gólt dobott, akkor figyelt fel rá a magyar bajnokcsapat.

A Veszprém pénteki tájékoztatása szerint a húszéves, két méter magas, 102 kilós átlövő márciusban járt próbajátékon Veszprémben, és most sikerült vele megállapodni. A nyári felkészülést július 23-án kezdi meg az Antonio Carlos Ortega vezetőedző által irányított magyar bajnokcsapatban.

Dzsamalira a tavalyi junior világbajnokságon figyelt fel a magyar bajnok, a görögországi viadalon ugyanis Irán történelmi bravúrt végrehajtva 35-29-re legyőzte a Rosta István irányította magyar válogatottat.

A balátlövő tizenkét gólt szerzett, végül 80 találattal a vébé második legeredményesebb játékosaként zárt.


Márciusban így nyilatkozott róla Csoknyai István másodedző a Veszprém hivatalos honlapján: "Tehetséges játékossal van dolgunk. Nagy lövése van, a magassága ellenére meglepően atletikus a mozgása. Annak ellenére, hogy számára egy teljesen idegen kultúrában kellett szerepelnie, meglepően hamar felvette a ritmust, jól kapcsolódott be a feladatokba. Nagyon fiatal, de látszik, hogy mocorog benne valami, több olyan megoldása is volt, ami bizonyítja tehetségét."

A Veszprém csütörtökön jelentette be, hogy a spanyol válogatott Cristian Ugelde, május 29-én pedig a chilei Marco Oneto is leigazolt három évre. Ők az előző idényben a spanyol bajnok Barcelonát erősítették. Ezen kívül a magyar és a katalán klub tárgyal arról is, hogy Nagy László - aki három év kihagyás után a múlt héten tért vissza a magyar válogatottba - mikor csatlakozhat az MKB Veszprémhez: jövő nyáron vagy előbb.