Vágólapra másolva!
Ciprusi sajtóértesülések szerint meglepően sok fogadás érkezett a férfiválogatott augusztusi, Horvátország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőjén arra, hogy az együttes ötven pontnál nagyobb különbséggel kap ki. A végeredmény 93-38 lett a horvátok javára.

Utolsó helyen, győzelem nélkül zárta Európa-bajnoki selejtezőjét a ciprusi férfikosárlabda-válogatott, amely a C csoportban minden mérkőzését elveszítette a horvátok, az osztrákok, az ukránok és a magyarok ellen.

A ciprusi média szerint ebben nincs is semmi meglepő, az viszont gyanús, hogy az augusztus 18-i, Horvátország elleni összecsapás 55 pontos hazai sikerrel zárult.

A fogadóirodákban ugyanis meglepően sokat tettek arra, hogy ötven pont feletti hazai siker születik, és ez annak ellenére sikerült, hogy a zárónegyed előtt még csupán harminc pont volt a házigazda előnye. Az utolsó negyedet azonban a 17 ponttal záró Bojan Bogdanovic vezérletével 28-3-ra nyerték a horvátok.

"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az állításokat, de szilárd meggyőződésem, hogy a csapatból senki sem fogadott a mérkőzésre. Ha nem hisznek nekem, akkor indítsanak vizsgálatot, és ha bebizonyosodik valaki bűnössége, azonnal kizárjuk a keretből" - nyilatkozta a válogatott csapatkapitánya, Panagiotis Trisokkas.

A magyar válogatott három győzelemmel és öt vereséggel az utolsó előtti helyen zárta a csoportot, és legutóbbi - 1999-es - részvétele óta sorozatban a hetedik Európa-bajnokságról maradt le.