Vágólapra másolva!
Esélyt sem hagyott a bajnok MKB Veszprém együttesének a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, a Bajnokok Ligájában bukdácsoló hazaiak 31-24-re nyertek a tavalyi két BL-döntőst legyőző címvédő ellen. Mikler Ronald elképesztően védett, Nagy Lászlót kifütyülték.

Eredmény, férfi NB I, 9. forduló:
Pick Szeged - MKB Veszprém 31-24 (17-14)
Szeged, 3500 néző
v.: Dobrovits, Tájok
gól: Larholm 8/2, Sulc 8, Pribanic 4, Ancsin 3, Blazevic 3, Vadkerti 2, Prodanovic 1, Balogh 1, Buday 1, illetve Nagy 7, Dzsamali 4, Császár 3/2, Sulic 3, Iváncsik T. 2, Terzic 2, Oneto 1, Ugalde 1, Gulyás 1
hetesek: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 10, illetve 10 perc

A mérkőzés élő közvetítése

Érezni lehetett, hogy nagy csata lesz az idei első hazai kézilabda-rangadó Szegeden. A hazaiak ugyan a bajnokságban nyolcból nyolcat nyertek, de a Bajnokok Ligájában nagyon felemásan szerepeltek eddig.

Nem csoda, hogy a Csurgó elleni bajnoki első negyedóráját a hazai drukkerek bojkottálták, csak egy transzparenst feszítettek ki: "Lementünk a büfébe, ha a Pick-hez méltóan akartok játszani és dolgozni, szóljatok!"

Mikor lehet feltámadni, ha nem a bajnok Veszprém ellen, amelyet májusban 24-23-ra legyőztek, és amely azóta sem kapott ki tétmeccsen. Sőt, a Bajnokok Ligájában legyőzte a címvédő német Kielt, és a másik döntős Atlético Madridot, utóbbit ráadásul idegenben.

Nagy László persze kapott hideget-meleget a hazai szurkolóktól: a szegedi nevelésű játékos korábban azt mondta, csak egy csapatban tudna játszani Magyarországon, majd mégis Veszprémbe igazolt. A szurkolók nem kímélték, az egyik transzparensre az írták: "A szíven szúrt város!", amelyet Nagy korábbi nyilatkozatával egészítették ki: "Számomra csak a Barcelona és a Szeged".