Vágólapra másolva!
A fogadási csalással vádolt Nikola Karabatic egy csatát megnyert, miután a bíróság érvénytelenné tette a klubja, a Montpellier döntését, amellyel felfüggesztette a klasszis szerződését.

A Montpellier október közepén függesztette fel Nikola és Luka Karabatic, Issam Tej, Dragan Gajic és Primoz Prost szerződését, miután igazolva látták, hogy a játékosok fogadási csalásban vettek részt.

Május 12-én a már bajnok Montpellier férfikézilabda-csapata nemcsak váratlan, 31-28-as vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Cesson-Sevigne ellen, de a mérkőzésre meglepően sok fogadást kötöttek, amelyek összesen 200 ezer eurós haszonnal zárultak. Ennek következményeként tizenhét személyt, köztük a mérkőzlést egyébként sérülés miatt kihagyó Karabatic testvéreket is őrizetbe vették.

A két játékos bevallotta, hogy barátnőik valóban fogadtak a mérkőzésre, de szerintük csalás nem történt. A Montpellier ennek ellenére partvonalon kívül helyezte a játékosokat, amit ők megfellebbeztek, és a bíróság a javukra döntött, megszüntette a szerződések felfüggesztését, így Karabaticék újra járhatnak edzésre, és az sem kizárt, hogy játszhatnak is a csapatban.

Igaz, az is elképzelhető, hogy a Montpellier végül megválik a játékosoktól, de ha így is döntenek a klubnál, nem hozhatnak döntést anélkül, hogy előtte ne egyeztetnének az érintettekkel.