Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint sokat számít, hogy csapata miként rajtol az egy hét múlva kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon, ahol a cél a legjobb hatba kerülés.

"Ha az első két meccsen sikerülne győzni a horvátok és a németek ellen, akkor bármi lehetséges. Önbizalomtól duzzadva mehetnénk tovább, és veszélyes csapatnak tartanának minket. A felkészülés jól sikerült, megnyertük vasárnap a Turcsin-kupát, igaz, ott nem voltak nagyon erős ellenfelek. Van még egy hetünk, hogy élesítsük a formánkat" - mondta keddi sajtótájékoztatóján a norvég szakember, akinek ez lesz az első világversenye a magyar együttes élén.

Böhn azért is optimista, mert a Győr és a Ferencváros remekül szerepelt eddig a Bajnokok Ligájában. "Sok játékosunk van, akik fáradtan érkeztek az edzőtáborba, most az a feladat, hogy feltöltsük őket energiával, hiszen jó esetben 12 nap alatt nyolc mérkőzés vár ránk" - fogalmazott.

Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke arról beszélt: a női válogatott az utóbbi két világversenyről, a tavalyi brazíliai világbajnokságról és az idei londoni olimpiáról lemaradt, így fontos volt, hogy minél előbb visszatérjen a világ élvonalába.

Ha aranyérmes lesz a csapat, 15 millió forintot osztanak szét a tagjai között. A második-negyedik hely 12, az ötödik-hatodik hely 8, a hetedik-nyolcadik hely pedig 5 millió forintot ér.

A magyarok kedden a horvátokkal, szerdán a németekkel, pénteken pedig a spanyolokkal találkoznak Újvidéken. A kvartettből az első három helyezett jut a középdöntőbe, amelynek küzdelmeit ugyancsak Újvidéken rendezik.

A 16-os keret tagja Triscsuk Krisztina és Cifra Anita is, ők akkor utaznak, ha sérülésük a rajtig rendbe jön.