Vágólapra másolva!
Nem jutott be a legjobb nyolc közé a Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában, miután a spanyol Ademar Leónt az idegenbeli háromgólos vereség után hazai pályán csak két góllal tudta legyőzni. Mocsai Lajos vezetőedző szerint a Veszprém kezében volt a továbbjutás, de csapata a felállt védőfallal szemben túl sok ziccert rontott, az ellenfél edzője és játékosai pedig elismerték, hogy szerencséjük volt.

Az utolsó percben még továbbjutásra állt a magyar bajnok, ám nem tartotta meg a labdát, a spanyolok pedig a 127 kilós Baena góljával, öt másodperccel a vége előtt kiharcolták a továbbjutást.

"Gratulálok a Leónnak. Kezünkben volt a továbbjutás, ám az utolsó másfél percben két olyan hibánk is volt, amely megpecsételte a sorsunkat" - nyilatkozta a Veszprém vezetőedzője, Mocsai Lajos, majd így folytatta: "Jól kezdtünk, de a második félidőben utolért minket a spanyol csapat. Tipikusan olyan mérkőzés volt, amelyen egy-egy gól dönt a továbbjutásról. A védekezéssel elégedett vagyok, azonban több játékost is cserélni kellett támadásban, védekezésben, és ezért nem tudtunk a lerohanásokkal élni. Sajnos felállt védőfallal szemben 5-6 ziccert rontottunk, ezeket be kellett volna lőni, és akkor nem a León jutott volna tovább."

"Nagyon boldogok vagyunk, ez történelmi siker számunkra, mert ezt megelőzően soha sem jutottunk a BL-ben a nyolc közé. Az utolsó pillanatokban szerencsénk is volt. A nézőknek nagyon látványos összecsapás lehetett" - mondta a meccs után Isidoro Martinez, a León szakvezetője.

A magyar kapuban remeklő Marko Alilovic szerint a Veszprém a hajrában bukta el a továbbjutást. "Sajnos az utolsó perceket elrontottuk, pedig ha egy kicsivel kevesebbet hibázunk, akkor megérdemeltük volna a továbbjutást."

"Egy álom volt számunkra, hogy egy ilyen nagy csapatot, mint a Veszprém, legyőzünk. Az utolsó perc másként is alakulhatott volna, de szerencsére mi jutottunk tovább" - értékelt a hatgólos leóni Antonio García.